Ενέδρα θανάτου

Τρεις κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν τον διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλο έξω από το σπίτι του

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Κουκουλοφόροι έστησαν χθες το πρωί ενέδρα στον διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλο, τον ξυλοκόπησαν με χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα και τον έστειλαν στο νοσοκομείο! Το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχτηκε ακόμη ένα τεράστιο πλήγμα μετά την άνανδρη επίθεση στον διεθνή ρέφερι, ο οποίος χτυπήθηκε από τρεις κουκουλοφόρους, περίπου στις 09.30 έξω από το σπίτι του. Ο διεθνής ρέφερι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας -όπου και νοσηλεύεται- για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στιγμή της επίθεσης ο Τζήλος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, με τους δράστες να σπάνε το τζάμι, να τον βγάζουν έξω και να τον ξυλοκοπούν. Τα χτυπήματα είναι κυρίως στο κεφάλι και στο γόνατό του, κάτι μάλιστα που κάθε άλλο παρά τυχαίο θεωρείται, καθώς προφανώς οι δράστες θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μετέπειτα διαιτητική παρουσία του Λαρισαίου ρέφερι. Οι φωτογραφίες από τον τόπο της επίθεσης είναι χαρακτηριστικές, ενώ οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας έκαναν λόγο για «δολοφονική επίθεση» κρίνοντας από τη βαναυσότητα των χτυπημάτων. Ο κ. Τζήλος στην κατάθεση του στην Αστυνομία αναφέρει τρεις δράστες στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του, τους οποίους περιγράφει ως άνδρες με… θηριώδεις διαστάσεις. «Ενας με κρατούσε, δύο με χτυπούσαν», υποστήριξε χαρακτηριστικά περιγράφοντας το συμβάν στους αστυνομικούς.

Να σημειώσουμε πως παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ μέσω επίσημης ανακοίνωσης αποκάλυψε πως ο Αλέξης Κούγιας θα αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Αθανάσιου Τζήλου, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιωνόταν από το περιβάλλον του διαιτητή.
Πάντως, η περιγραφή του Αλέξη Κούγια για την άνανδρη επίθεση στον διαιτητή όταν τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο σοκάρει: «Ήταν μέσα στα αίματα από το κεφάλι μέχρι τα πόδια». Τέλος, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, για την κατάσταση του Τζήλου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ανησυχία και ότι θα πάρει εξιτήριο σήμερα.

Να πάρει θέση ο Βασιλειάδης
Το ερώτημα μετά την νέα άνανδρη επίθεση στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι τι κάνει η πολιτεία και ειδικά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης; Είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση να βάλει τέλος σε αυτή τη θλιβερή εικόνα που καταστρέφει το ποδόσφαιρο! Σωστά, ως αρμόδιος υφυπουργός συγκέντρωσε τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και τα απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον αθλητικό εισαγγελέα, αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά. Οφείλει ως υφυπουργός Αθλητισμού εκτός από δηλώσεις να προχωρήσει και σε πράξεις. Πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι η ηθικοί αυτουργοί και η υπόθεση να οδηγηθεί στην πλήρη διαλεύκανση. Ο Γιώργος Βασιλειάδης πάντως προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Περιμένουμε η Ελληνική Αστυνομία να ενεργήσει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους φυσικούς, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο. Καμία ανοχή σε αυτούς που θέλουν να επιβάλουν νόμους μαφίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ολες οι ομάδες καταδίκασαν την επίθεση
Με μια φωνή καταδίκασαν όλες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ τη δολοφονική επίθεση κατά του Τζήλου. «Η πολιτεία και οι ποδοσφαιρικές αρχές πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν σοβαρά με την εύρεση και την καταδίκη των ηθικών και φυσικών αυτουργών τέτοιων επιθέσεων, που δίνουν την αίσθηση πως ο υπόκοσμος είναι ισχυρότερος από τους νόμους», ανέφερε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ η ανακοίνωση της ΑΕΚ: «Τέτοιες ενέργειες πλήττουν βάναυσα το ελληνικό ποδόσφαιρο και συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος πλήρους αποσταθεροποίησης, το οποίο είναι χρέος όλων μας να αποτρέψουμε. Κάποια στιγμή επιβάλλεται όλοι να καταλάβουμε πως η ελληνική διαιτησία θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να επιληφθούν εναντίον εκείνων που υποθάλπουν τέτοιες πρακτικές». Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μία ακόμα κακή μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ετσι όπως το κατάντησαν οι δήθεν εξυγιαντές του. Με μία ομοσπονδία που διαρκώς βυθίζει το ποδόσφαιρο στην ανυποληψία και μας διασύρει διεθνώς και με τον τρόπο που χειρίζεται τους θεσμούς και με την εικόνα του πρωταθλήματος και της εθνικής μας ομάδας, με ανθρώπους ανίκανους που υποβαθμίζουν το άθλημα σε κρίσιμες θέσεις. Η επίθεση στον διαιτητή Τζήλο είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο έφτασε στο ναδίρ και ότι επικρατεί τελικά ο υπόκοσμος που έχει ποτίσει τον οργανισμό του». Ο Παναθηναϊκός επισήμανε πως «το νέο χτύπημα κατά της ελληνικής διαιτησίας φανερώνει ότι η μαφία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζει και βασιλεύει, κάτι που σε κάθε περίπτωση δεν τιμά κανέναν εξ όσων αποτελούμε κομμάτι του ποδοσφαίρου».
Η ΠΑΕ Αρης ανέφερε: «Το άνανδρο χτύπημα κατά του Θανάση Τζήλου αποτελεί ακόμη μια ”μαχαιριά” για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων ομάδων». Τέλος η ΕΠΣ Λάρισας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ανέβαλε όλα τα πρωταθλήματα το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Περέιρα στους διαιτητές: «Μην κάνετε αποχή»
Ο κόσμος της διαιτησίας βράζει μετά την επίθεση στον Τζήλο και οι Βαγγέλης Γραμμένος και Μέλο Περέιρα με επιστολή τους στους διαιτητές τους ζητούν να κατέβουν κανονικά στα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής και να μην κάνουν αποχή. Παράλληλα, τους καλούν σε συνάντηση στις 4 Ιανουαρίου. Η ΕΠΟ καταδίκασε με σκληρή ανακοίνωση την επίθεση, ενώ ο Μέλο Περέιρα τόνισε: «Σύσσωμη η ΚΕΔ και οι Ελληνες διαιτητές καταδικάζουν την άθλια επίθεση στον Θανάση Τζήλο. Είχα πρόσφατα αναφερθεί και προειδοποιήσει τους πάντες για το κλίμα εκφοβισμού και bullying, μέσα στο οποίο οι Ελληνες διαιτητές καλούνται να αποδώσουν ποδοσφαιρική δικαιοσύνη». Για όλα αυτά έχει ενημερωθεί η FΙFΑ και η UEFA, η οποία και παρακολουθεί την υπόθεση. Ο Φίλιππος Μπάκας τόνισε στο Αθλητικό Metropolis 95,5: «Πυροδότησαν την ατμόσφαιρα εναντίον του Τζήλου ο Καραπαπάς και οι εφημερίδες του Πειραιά. Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα