Ο Πούτιν δεν αποκλείει έναν πυρηνικό Αρμαγεδδώνα

Ο Ρώσος πρόεδρος σκέφτεται τον γάμο

Για όλους και για όλα -ακόμη και για την προσωπική του ζωή- μίλησε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώπιον 1.700 δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρώσος πρόεδρος άρχισε τη διαδικασία διαβάζοντας τον κατάλογο των οικονομικών δεικτών και δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι η Ρωσία πληροί πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στις πέντε τοπ οικονομίες του πλανήτη. Κι αυτό διότι, όπως υποστήριξε, η Ρωσία γνωρίζει ανάπτυξη 1,7% τους τελευταίους 10 μήνες, με την πρόβλεψη της ανόδου στο 1,8% στο σύνολο του έτους. 

Προανήγγειλε δε για το νέο έτος μια «ελαφρά» αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων στη χώρα του έπειτα από «μακρά παύση». Αναφερόμενος στη διεθνή κατάσταση, ο Πούτιν προειδοποίησε με «κατάρρευση του διεθνούς συστήματος» ελέγχου των εξοπλισμών, λέγοντας παράλληλα: «Δεν πρέπει να υποτιμάται η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου». Αλλωστε, πριν από μόλις λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει νέους πυραύλους, εάν η Ουάσινγκτον αποχωρήσει από τη Συνθήκη Πυρηνικών Οπλων Μέσου Βεληνεκούς (INF).

Για το Brexit

Σε ερώτηση που του έγινε για τον «γόρδιο δεσμό» της υλοποίησης του Brexit, δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι δεν έχει άλλη επιλογή από την εφαρμογή του, ενώ δεν έλειψαν τα «καρφιά» προς την Ουκρανία και την κρίση που προκάλεσε ο Πέτρο Ποροσένκο στην Κριμαία για να αυξήσει τη δημοτικότητά του εν όψει των εκλογών.

Τέλος, ενδιαφέρον προκάλεσε και η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση για το αν προτίθεται να... παντρευτεί! «Ως ευυπόληπτος άνθρωπος θα πρέπει να το κάνω κάποια στιγμή» είπε χαμογελώντας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.