Ο Πούτιν δεν αποκλείει έναν πυρηνικό Αρμαγεδδώνα

Ο Ρώσος πρόεδρος σκέφτεται τον γάμοΓια όλους και για όλα -ακόμη και για την προσωπική του ζωή- μίλησε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώπιον 1.700 δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρώσος πρόεδρος άρχισε τη διαδικασία διαβάζοντας τον κατάλογο των οικονομικών δεικτών και δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι η Ρωσία πληροί πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στις πέντε τοπ οικονομίες του πλανήτη. Κι αυτό διότι, όπως υποστήριξε, η Ρωσία γνωρίζει ανάπτυξη 1,7% τους τελευταίους 10 μήνες, με την πρόβλεψη της ανόδου στο 1,8% στο σύνολο του έτους. 

Προανήγγειλε δε για το νέο έτος μια «ελαφρά» αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων στη χώρα του έπειτα από «μακρά παύση». Αναφερόμενος στη διεθνή κατάσταση, ο Πούτιν προειδοποίησε με «κατάρρευση του διεθνούς συστήματος» ελέγχου των εξοπλισμών, λέγοντας παράλληλα: «Δεν πρέπει να υποτιμάται η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου». Αλλωστε, πριν από μόλις λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει νέους πυραύλους, εάν η Ουάσινγκτον αποχωρήσει από τη Συνθήκη Πυρηνικών Οπλων Μέσου Βεληνεκούς (INF).

Για το Brexit

Σε ερώτηση που του έγινε για τον «γόρδιο δεσμό» της υλοποίησης του Brexit, δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι δεν έχει άλλη επιλογή από την εφαρμογή του, ενώ δεν έλειψαν τα «καρφιά» προς την Ουκρανία και την κρίση που προκάλεσε ο Πέτρο Ποροσένκο στην Κριμαία για να αυξήσει τη δημοτικότητά του εν όψει των εκλογών.

Τέλος, ενδιαφέρον προκάλεσε και η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση για το αν προτίθεται να… παντρευτεί! «Ως ευυπόληπτος άνθρωπος θα πρέπει να το κάνω κάποια στιγμή» είπε χαμογελώντας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα