ΨΕΥΤΗΣ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ

Τα αίσχη Τσίπρα και οι επόμενοι εφιάλτεςΑπό τον 
Παναγιώτη Χ. Δούμα*

Ακουσα τον πρωθυπουργό στους διαξιφισμούς του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει τον απολογισμό της οικονομικής πολιτικής της κυβερνήσεως. Αισθάνεται υπερήφανος ο Αλέξης Τσίπρας για τα έργα και τις ημέρες του, ειδικά ως προς την οικονομία. Δεν σας κρύβω ότι ένιωσα στιγμιαία συμπάθεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διότι πολλά μπορεί να του καταλογίζω, δεν τον θεωρώ όμως σε καμία περίπτωση θρασύ και χυδαίο, αναιδή ή απατεώνα.

Διότι αυτά είναι ο κύριος πρωθυπουργός. Είναι ένας τύπος που τρίβει στα μούτρα ενός ολόκληρου λαού τα αίσχη του ως επιτεύγματα. Είναι ένας κοινός ψεύτης, που μισεί το έθνος και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό, και τολμά να πουλάει πατριωτισμό. Είναι ένας υποκριτής, που υφαρπάζει ολόκληρες περιουσίες και εμφανίζεται μετά σαν Αϊ-Βασίλης, για να μοιράσει ψίχουλα. Είναι ένας αντικοινωνικός νεοκομμουνιστής, που δεν θέλει τίποτε άλλο από το να σπείρει το χάος, και αυτή του την αρρώστια και διαστροφή την πλασάρει υπό τον μανδύα του ανθρωπισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης σαν δώρο.

«Ηταν δίκαιο και το κάναμε πράξη» θα πει ο αδίστακτος αυτός πολιτικός νάνος, ο οποίος κομπάζει, διότι απλώς ανέδειξε, αντί να εξαλείψει, την υπερβολή όλων μαζί των παθογενειών της Μεταπολιτεύσεως μέσα σε τέσσερα χρόνια. «Αυτονόητες διαπιστώσεις», θα πει κάποιος. Δεν γίνονται όμως χωρίς λόγο και κυρίως χωρίς σκοπό. Αργά ή γρήγορα, την επόμενη χρονιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει τη θέση του Αλέξη Τσίπρα. Και είναι αφελής όποιος δεν βλέπει ότι ο τελευταίος θα βγάλει το «μπλέιζερ» και θα ξαναφορέσει το τζάκετ του καταληψία, του ταραξία και του λαϊκού αγωνιστή. Και πλέον είναι πολύ περισσότεροι, αλλά και επικίνδυνοι, αυτοί που χρωστούν γραμμάτια στον Τσίπρα. Κι ακόμη περισσότεροι θα γίνονται όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Πολύ φοβάμαι, μάλιστα, ότι δεν θα ομιλούν μόνον την ελληνική.

Η εποχή της ηρεμίας παρέρχεται για την Αθήνα. Οι δρόμοι θα γεμίσουν και πάλι από τις στρατιές των τεμπέληδων – χαρακτηρισμός συνυφασμένος με τον αριστερό. Κόκκινα λάβαρα θα ανεμίζουν στις πλατείες, διόδια θα κλείνουν, υπηρεσίες θα απεργούν και στα πανεπιστήμια η επαναστατική γυμναστική θα μετέρθει και πάλι την περίοδο της πρακτικής εξάσκησης. Και τα Εξάρχεια, φυσικά, τα Εξάρχεια που για τέσσερα χρόνια έζησαν τη μεγαλύτερη περίοδο απόλυτης ασυλίας που έχουν ζήσει ποτέ, θα αρχίσουν να βράζουν προετοιμάζοντας μια νέα Νύχτα Κρυστάλλων, ένα νέο πογκρόμ εις βάρος των «νοικοκυραίων», μιας λέξης που στις μέρες μας κατήντησε βρισιά.

Ο ποιος πιστεύει ότι αυτά θα αντιμετωπιστούν με Τατσόπουλους, Ψαριανούς, ποταμίσιους και «φιλελέφτ» περσόνες των κοινωνικών δικτύων σφάλλει τα μέγιστα. Ακριβώς εξαιτίας αυτών και όποιων κυβερνητικών εταίρων μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη, η κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας μας θα ζήσει νέους εφιάλτες. Κι ύστερα θα γυρίσει ο Κυριάκος και θα πει: «Δεν φταίω εγώ. Αφού κυβερνούσα με το ΠΑΣΟΚ!» Σας θυμίζει κάτι;

* Επιχειρηματίας, επικεφαλής της Κίνησης «Εθνος & Ελευθερία», [email protected]

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα