Αλκυονίδες ημέρες και μετά ραγδαία επιδείνωση

Χριστούγεννα με βροχές και χιόνιαΜε κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά θα κυλήσουν φέτος τα Χριστούγεννα στη χώρα μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Ωστόσο, καλύτερα είναι τα νέα για όσους επιθυμούν από σήμερα έως την παραμονή των Χριστουγέννων να ταξιδέψουν εκτός Αθηνών, καθώς θα επικρατήσουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Οπως ανέφερε στη «δημοκρατία» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές: «Σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα οι μέρες θα είναι Αλκυονίδες, με θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή. Σήμερα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 βαθμούς, ενώ αύριο και μεθαύριο θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς. Γενικά, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την έξοδο των εκδρομέων».

Μεταβολή

Το σκηνικό του καιρού θα παρουσιάσει ραγδαία αλλά σύντομη μεταβολή ανήμερα τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, κατά 6 με 8 βαθμούς, θα βρέξει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από την Τετάρτη.

Στην Αθήνα τα Χριστούγεννα αναμένονται νεφώσεις και δεν αποκλείεται να βρέξει από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι βροχερός και το κρύο τσουχτερό, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -1 έως 7 βαθμούς.

Γιώτα Φλώρου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα