Κανείς δεν θα μας προστατέψει

Οι Κούρδοι θέλουν να δημιουργήσουν ανεξάρτητο κράτος. Επί δεκαετίες ποντάρουν στη βοήθεια των υπερδυνάμεων. Πρώτα στην ΕΣΣΔ και έπειτα στις ΗΠΑ. Οι υπερδυνάμεις πάντα τους προδίδουν και κερδισμένη βγαίνει η Τουρκία, που ποντάρει στον εαυτό της και εκμεταλλεύεται πονηρά τους ανταγωνισμούς στην παγκόσμια σκακιέρα. Αυτό είναι το κουρδικό πάθημα που πρέπει να μας γίνει μάθημα.

Ως γνωστόν,
ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η χώρα του νίκησε στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και αποφάσισε να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία. Οι Κούρδοι θεωρούν ότι τώρα πλέον βρίσκονται στο έλεος της Τουρκίας. Αντί για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, αυτός ο λαός, ο οποίος έδωσε πολύ αίμα στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (περίπου 10.000 νέοι σκοτώθηκαν στις μάχες), διαπιστώνουν ότι η Τουρκία, η χώρα που τους καταπιέζει και τους δολοφονεί, διευρύνει τα όρια της επιρροής της. Δεν αποκλείεται η Τουρκία να καταλάβει στρατιωτικά τις περιοχές της Συρίας που ελέγχονταν από τους Κούρδους.

Η απόφαση
των ΗΠΑ να προδώσουν τους Κούρδους ελήφθη έπειτα από τηλεφώνημα του προέδρου Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ.Τ. Ερντογάν. Ενα τηλεφώνημα, στο οποίο πιθανότατα δόθηκε η υπόσχεση να μην αλλάξει «στρατόπεδο» η Τουρκία, θεωρήθηκε αρκετό για να λησμονηθούν οι θυσίες των Κούρδων.

Τελικά
δεν είναι θέμα συσχετισμών δυνάμεων αλλά εθνικής απόφασης για επιβίωση και ηγεσίας. Η Τουρκία ήταν το χαϊδεμένο παιδί των ΗΠΑ και όταν υπήρχε ΕΣΣΔ και τώρα που δεν υπάρχει. Ο Ερντογάν έδειξε ότι μπορεί εύκολα να αλλάξει συμμαχίες και, αντί οι ΗΠΑ να τον συντρίψουν, τελικά τον εξευμενίζουν.

Με την
ίδια ευκολία που οι Αμερικανοί αφήνουν τους Κούρδους στα κρύα του λουτρού θα αφήσουν και εμάς, χαρίζοντάς μας για τις όποιες θυσίες και «αβαρίες» μας μια συλλογή από ωραία, ανέξοδα λόγια. Το ίδιο θα κάνουν και οι Ρώσοι και όποιοι άλλοι. Σταθερός σύμμαχός μας είναι μόνο ο εαυτός μας.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα