Επιλογή με συμβολισμό από Κυριάκο

Εκανε Χριστούγεννα με πολίτες που έδωσαν ή εξακολουθούν να δίνουν τη μεγάλη μάχη για τη ζωή κόντρα στον «εφιάλτη» των ναρκωτικώνΔίπλα σε πολίτες που ακολουθούν ή ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικά επέλεξε να περάσει το βράδυ των Χριστουγέννων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάθισε σε ένα καφενείο στην πλατεία Βάθη με σκοπό να συζητήσει μαζί τους και να ακούσει τις προσωπικές μαρτυρίες τους αλλά και τα προβλήματα μετά την ολοκλήρωση της απεξάρτησης, κατά τη διαδικασία επανένταξης. 

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να αναδείξει την ανάγκη να διαμορφωθεί ένας αποτελεσματικότερος μηχανισμός εκπαίδευσης τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά στα σχολεία. 

Αναγνώρισε ότι απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη για να ολοκληρώσει κανείς προγράμματα απεξάρτησης και ότι η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει ενεργότερα όσους προσπαθούν να απεξαρτηθούν και τα καταφέρνουν. 

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι «θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο αυτήν την προσπάθεια». 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε, μαζί με την κινητή μονάδα της ΜΚΟ Praksis, από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, στα οποία η οργάνωση κάνει καθημερινά παρεμβάσεις, με στόχο να βοηθήσει ανθρώπους που είναι χρήστες ουσιών αλλά και παρεμβάσεις υπέρ άλλων ομάδων, όπως οι άστεγοι, τα εκδιδόμενα άτομα και τα θύματα διεθνικής σωματεμπορίας.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» με μια οικογενειακή φωτογραφία (με τη σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία παιδιά τους), ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων άκουσε τα κάλαντα από τον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών «Ομόνοια», τον Σύλλογο Κρητών «Ασή Γωνιά» και τα παιδιά του κέντρου προστασίας ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου».

Για τα Τίρανα

Σε δήλωσή του έστειλε νέο μήνυμα προς την κυβέρνηση της Αλβανίας, με φόντο και τις τελευταίες προκλήσεις της γείτονος. 

«Η πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι ταυτισμένη με τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Είναι κάτι στο οποίο δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Είναι ένα μήνυμα το οποίο θέλω να το λάβουν πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους όλοι» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα