Ιταλία: Συναγερμός στη Σικελία λόγω της Αίτνας

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ιταλικές Αρχές στην περιοχή της Κατάνης, στη Σικελία, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας, του πιο ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης…… την παραμονή των Χριστουγέννων και τη σεισμική δόνηση των 4,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 28 ατόμων.

Μετά τον σεισμό εκατοντάδες ήταν εκείνοι που επέλεξαν να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, καθώς κανείς δεν ήταν σε θέση να αποκλείσει νέες δονήσεις. Σήμερα, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο αναμένεται να επισκεφτεί την ευρύτερη περιοχή της Κατάνης. Θετικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες η δραστηριότητα του ηφαιστείου παρουσιάζει ύφεση.

Στην Ινδονησία

Την ίδια ώρα, στην Ινδονησία, οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο και επιστρατεύουν εκπαιδευμένους σκύλους και drones για τον εντοπισμό επιζώντων από το τσουνάμι των πέντε μέτρων που έπληξε τη δυτική ακτή της Ιάβας.

Ο τελευταίος απολογισμός ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων σε 429. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.485 ανθρώπους, 154 εξακολουθούν να αγνοούνται και χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (ή ό,τι απέμεινε από αυτά) για να μεταφερθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, την ώρα που το ηφαίστειο Ανάκ Κρακατόα συνέχιζε να εκτοξεύει πυκνά σύννεφα στάχτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα