Η Γερμανία στρατολογεί «Ευρωπαίους»

Ψάχνει στελέχη διότι θέλει να αυξήσει το στρατιωτικό προσωπικό και δεν διαθέτειΜπορεί να κουνάει το δάχτυλο σε όλους τους Ευρωπαίους κυρίως για τα οικονομικά τους, όταν όμως πρόκειται για αξιόλογα στελέχη, με επιστημονική κατάρτιση, στρέφει το βλέμμα της εκτός συνόρων! Για τη Γερμανία ο λόγος, η οποία -σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Die Zeit»- απλώνει δίχτυα σε ολόκληρη την Ευρώπη (ανάμεσά τους και στην Ελλάδα) για να εντοπίσει και να προσλάβει -με το αζημίωτο φυσικά- εξειδικευμένα στελέχη για τις ένοπλες δυνάμεις της.

Το σχέδιο της Bundeswehr να αυξήσει το στρατιωτικό προσωπικό της κατά 21.000 έως το 2025 είναι αρκετά φιλόδοξο, ωστόσο όχι ρεαλιστικό, αφού η χώρα δεν διαθέτει το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται (π.χ. γιατροί και μηχανικοί υπολογιστών) για να ανταποκριθεί σε αυτήν την αύξηση. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, ο αριθμός των στρατιωτών της Bundeswehr από 182.000 σήμερα προβλέπεται να ανέλθει σε 203.000 έως το 2025.

Στη σχετική αναφορά του γενικού επιθεωρητή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Εμπερχαρντ Τσορν αναφέρεται μάλιστα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έχει ήδη έρθει σε επαφή για το θέμα με τους εταίρους της Ε.Ε.

Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ελλάδα εμφανίζονται ωστόσο επιφυλακτικές, φοβούμενες ότι ένας υψηλότερος μισθός στη Γερμανία θα προσήλκυε τα δικά τους έμπειρα και καταρτισμένα στρατιωτικά στελέχη. «Η Μπούντεσβερ έχει ανάγκη προσωπικού (…), οφείλουμε να κοιτάξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις σε μια περίοδο έλλειψης εξειδικευμένων εργαζομένων» δήλωσε ως άλλος Μακιαβέλι ο Τσορν.

Αυτή δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που η Γερμανία αναζητεί έξωθεν βοήθεια σε εξειδικευμένους επαγγελματίες. Στον γερμανικό στρατό υπάρχουν ήδη πολλοί στρατιώτες με μεταναστευτικό υπόβαθρο ή διπλή υπηκοότητα, ενώ Ευρωπαίοι πολίτες εργάζονται εδώ και πολύ καιρό στη γερμανική αστυνομία.

Γενικά, η Γερμανία παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε εξειδικευμένους επιστήμονες – τόσο γιατρούς (η χώρα είναι ο κύριος προορισμός των γιατρών-μεταναστών από την Ελλάδα) όσο και εκπαιδευτικούς. Στοιχεία αναφέρουν ότι έως το 2025 οι ελλείψεις δασκάλων στα δημοτικά σχολεία της Γερμανίας θα ξεπεράσουν τις 35.000!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα