Η Lufthansa φταίει για την τρομάρα της Μέρκελ

Στο Airbus είχε γίνει μετατροπήΣε λάθος της Lufthansa οφείλεται η πρόσφατη βλάβη του κυβερνητικού αεροσκάφους και η περιπέτεια στον αέρα που είχε η καγκελάριος Μέρκελ στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Στις 29 Νοεμβρίου το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε η σιδηρά κυρία της Γερμανίας με προορισμό το Μπουένος Αϊρες, για να συμμετάσχει στη σύνοδο του G20, έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κολονία.

Σύμφωνα με εμπιστευτικό στρατιωτικό έγγραφο της 12ης Δεκεμβρίου για την ασφάλεια των πτήσεων, το οποίο επικαλείται το περιοδικό, το λάθος των τεχνικών της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας ήταν ότι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τους πιλότους των κυβερνητικών αεροσκαφών για το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας που εγκατέστησαν το 2010 στο αεροσκάφος! Τα κυβερνητικά Airbus της Γερμανίας, που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αξιωματούχων, στρατιωτών και εξοπλισμού, είναι παλιά αεροπλάνα της Lufthansa, τα οποία έχουν ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί.

Η βλάβη

Ως εκ τούτου, κατά την πτήση της καγκελαρίου προς το Μπουένος Αϊρες, οι πιλότοι δεν είχαν τη γνώση και την πείρα να αντιδράσουν σωστά και να διορθώσουν το ηλεκτρονικό σφάλμα που παρουσιάστηκε στο αεροσκάφος. Ετσι, αναγκάστηκαν να προσγειωθούν και η καγκελάριος να φτάσει στη σύνοδο με πολιτική πτήση και με καθυστέρηση 12 ωρών!

Τα απρόοπτα στις πτήσεις γερμανικών κυβερνητικών αεροσκαφών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, αφού μόνο η καγκελάριος έχει καρδιοχτυπήσει τουλάχιστον άλλες δύο φορές σε παρόμοιες πτήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα