Βαριές ποινές για τους «8» προτείνει η ΕΔΕ για τον Ζακ

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το βράδυ το News 24/7, η Ενορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος των οκτώ αστυνομικών για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου……που έπεσε νεκρός μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, η ΕΔΕ προτείνει να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής και οι οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που εναπλάκησαν στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του άτυχου νεαρού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση της ΕΔΕ, προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ εμπλεκόμενους αστυνομικούς, κάτι που σημαίνει ότι, αν υιοθετηθεί, θα φύγουν οριστικά από το Σώμα. Για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το Πειθαρχικό. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία σε υπηρεσιακό επίπεδο, η υπόθεση θα φτάσει και στα χέρια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη, η οποία και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα