Αφγανοί Ταλιμπάν απειλούν με όλεθρο την Ουάσινγκτον

Την ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να μειώσει στο μισό τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα ηττηθούν, όπως οι σοβιετικές στη δεκαετία του 1980, αν δεν αποχωρήσουν από τη χώρα!Σε μήνυμα που έστειλαν με την ευκαιρία της 39ης επετείου από την εισβολή της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν επεσήμαναν στους Αμερικανούς ότι διακινδυνεύουν να υποστούν το ίδιο είδος «ταπείνωσης» και υπογράμμισαν πως η Ουάσινγκτον θα μπορούσε «να διδαχθεί πολλά» από το επεισόδιο αυτό.

«Προσέξτε τη σοβιετική ήττα στο Αφγανιστάν και μη δοκιμάζετε τη δύναμη του χαρακτήρα των Αφγανών, τον οποίο έχουν ήδη αποδείξει» ανέφερε σε μήνυμά του ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ.

Η αιφνίδια ανακοίνωση των Ταλιμπάν ήρθε την ώρα που γίνονται προσπάθειες για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Οι αντάρτες εδώ και καιρό απαιτούν την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν για να συμμετάσχουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η ανακοίνωση των Ταλιμπάν κατέλαβε εξαπίνης πολλούς διπλωμάτες και πολιτικούς αξιωματούχους στην Καμπούλ. Την ίδια ώρα, πολλοί είναι οι Αφγανοί που εκφράζουν σοβαρή ανησυχία ότι η εύθραυστη κυβέρνηση του Αφγανιστάν μπορεί να καταρρεύσει, ακόμη και να ξεσπάσει ένας νέος εμφύλιος πόλεμος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα