Αναβάλλεται η αύξηση στα διόδια της Εγνατίας

Δεν θα εφαρμοστούν τελικά οι μεγάλες αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού που προέβλεπε Κοινή Υπουργική Απόφαση του καλοκαιριού, καθώς η τιμολογιακή πολιτική στον οδικό άξονα δεν έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή ΕπιτροπήΗ τελευταία είχε ζητήσει αλλαγές στην πολιτική διοδίων, ώστε τα οχήματα που ρυπαίνουν περισσότερο να πληρώνουμε και μεγαλύτερο τέλος στα διόδια.

Το συγκεκριμένο σκεπτικό δεν είχε ενσωματωθεί στην πολιτική διοδίων της Εγνατίας Οδού, με αποτέλεσμα η Κομισιόν να την επιστρέψει στην ελληνική πλευρά από το φθινόπωρο. Από τότε το θέμα εκκρεμεί, όπως και άλλα ζητήματα που συνδέονται με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ προέβλεπε μεγάλες αυξήσεις στα διόδια του οδικού άξονα, αναπροσαρμόζοντας τη χιλιομετρική χρέωση για διέλευση από την Εγνατία Οδό στα 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα Ι.Χ. από 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα. Η χρέωση αυτή θα επιβάλλεται για όλο το μήκος κάθε τμήματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα