«Αδειασμα» Καμμένου στον Σγουρίδη!

Χαρακτήρισε «θεωρία φαντασίας» τη σύνδεση της Συμφωνίας των Πρεσπών με ενδεχόμενο «θερμό επεισόδιο» στο ΑιγαίοAδειασε» ο Πάνος Καμμένος τον αντιπρόεδρο του κόμματος του Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος μίλησε για καθυστέρηση στην έλευση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή για κύρωση λόγω πιθανού «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο με την Τουρκία. 

«Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα. Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή Πρωτοχρονιά» έγραψε στο twitter ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, υπό τον φόβο η ατυχής δήλωση του κ. Σγουρίδη να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και σενάρια που θα βλάψουν όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τη χώρα.

Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν μάλιστα ότι υπήρξε και επικοινωνία του κ. Καμμένου με το Μέγαρο Μαξίμου πριν από τη διάψευση της δήλωσης του αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Μετά το «άδειασμα» ο Π. Σγουρίδης υπέβαλε στον Πάνο Καμμένο την παραίτησή του (μέχρι χθες βράδυ δεν είχε γίνει δεκτή). Ο κ. Σγουρίδης είχε υποστηρίξει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να καθυστερήσει να έρθει στη Βουλή προς κύρωση εξαιτίας… κάποιων γεγονότων που μπορούν να συμβούν, και όταν ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ποια μπορεί να είναι αυτά τα γεγονότα, απάντησε «ένα θερμό επεισόδιο».

«Το απεύχομαι, αλλά όλα μπορούν να συμβούν» πρόσθεσε, αφού βέβαια είχε ρίξει τη «ρουκέτα» αφήνοντας άφωνους όσους τον άκουγαν. Κι αυτό γιατί η προκλητικότητα των Τούρκων είναι μεν δεδομένη, αλλά το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο -και αυτό μάλιστα να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα επηρεάζοντας το Σκοπιανό- είναι κάτι που ξεφεύγει από τις όποιες εκτιμήσεις.

Τη δήλωση Σγουρίδη θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι στήνοντας μια προβοκάτσια στο Αιγαίο. Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θεόδωρος Τοσουνίδης επανέλαβε ότι δεν θα στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση εάν αυτή έρθει στη Βουλή, απέφυγε όμως να ξεκαθαρίσει αν το κόμμα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή θα στηρίξει πιθανή πρόταση μομφής. Προειδοποίησε δε όσους διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο των ΑΝ.ΕΛ. ότι «θα θέσουν εαυτόν εκτός κινήματος».

Ν.Δ.: Αδιανόητες και επικίνδυνες δηλώσεις

Αδιανόητες και επικίνδυνες χαρακτήρισε τις δηλώσεις Σγουρίδη ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αδιανόητες. Οπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως, αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα