Ετος δοκιμασιών και ευκαιριών

Το 2019 είναι -για την Ελλάδα μας- μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, δοκιμασίες, κινδύνους, προβλήματα και δυνατότητες. Σε κάθε αλλαγή έτους είθισται όλοι να ομιλούν και να γράφουν για «κρίσιμη» χρονιά, αλλά αυτό αποτελεί πλεονασμό. Κάθε μέρα είναι κρίσιμη, και για τα πρόσωπα ξεχωριστά και για το σύνολο. Ο χρόνος που δίνεται στο είδος μας είναι πεπερασμένος και δεν υπάρχει ούτε ημέρα που… περισσεύει.

Οσοι κινούνται αμέριμνα και απερίσκεπτα αναβάλλοντας όσα πρέπει να πράξουν για το μέλλον διαπιστώνουν έκπληκτοι, όταν είναι πολύ αργά, ότι έχασαν πολύτιμο χρόνο.

Ομως, το 2019 είναι κομβικό σημείο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, επειδή θα ξαναδοθεί ο λόγος στους πολίτες. Οι εκλογές (εθνικές, αυτοδιοικητικές και για το Ευρωκοινοβούλιο) αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες να αναδιαταχθεί πλήρως το σκηνικό.

Οι Ελληνες θα κληθούν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα που θέτει η ίδια η ζωή ενώπιόν τους: Πώς σκέφτονται το μέλλον της χώρας; Η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως έχει εξελιχτεί, είναι σύμμαχος ή δυνάστης;

Οι πολίτες πόσα είναι έτοιμοι να ρισκάρουν και να θυσιάσουν για την εθνική ανεξαρτησία και το αυτεξούσιό τους; Τι πρέπει να κάνουν για να επανέλθει η καθημερινότητα όλων σε φυσιολογικούς ρυθμούς; Πώς πρέπει να τοποθετηθούν πολιτικά αλλά και σε επίπεδο προσώπων στις επερχόμενες πολλαπλές εκλογές;

Η μνημονιακή, πικρή δεκαετία που παρήλθε ήταν το πιο ακριβό πολιτικό μάθημα που έχουν πάρει οι Ελληνες τη μεταπολεμική περίοδο. Η πολιτική τάξη που κυριάρχησε χρεοκόπησε την πατρίδα και παρέδωσε άνευ αντιστάσεων τα κλειδιά της εξουσίας στους ξένους.

Είτε ήταν ισχυροί οι ξένοι είτε ανίσχυροι, κατόρθωσαν να επιβάλλουν τη θέλησή τους στους ολίγιστους στις δυνατότητες και τις προθέσεις κομματανθρώπους που κυβέρνησαν τη χώρα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι «σύμμαχοι» δεν υπάρχουν για το έθνος μας.

Μόνο σύμπλοκα συμφερόντων, που ουδέποτε κινούνται με άξονα τον ανύπαρκτο «φιλελληνισμό». Το υλικό κέρδος είναι η παγκόσμια σταθερά.

Η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας είναι η αρχή της επίλυσης όλων των προβλημάτων και η καλύτερη ευχή για το 2019. Καλή χρονιά!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα