Καλώς ήρθες, 2019!

Ρεβεγιόν για γενναίους στην Αθήνα παρέα με τον «Ραφαήλ» • Τελευταία φορά αλλαγή χρόνου με τον γκαφατζή ΚαμίνηΧιλιάδες κόσμου αψήφησαν τα καιρικά φαινόμενα και γιόρτασαν την έλευση του 2019

Τι κι αν η επέλαση της κακοκαιρίας με την ονομασία «Ραφαήλ» βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη; Χιλιάδες άνθρωποι, με «αέρα» αισιοδοξίας ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, ξεχύθηκαν στους δρόμους μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν για την έλευση του 2019! 

Πλήθος Αθηναίων αψήφησε τη βροχή και έδωσε το «παρών» στις μουσικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που βγήκαν από τα σπίτια τους για να θαυμάσουν το φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων, με φόντο την Ακρόπολη. Αξίζει να σημειωθεί ότι φωτογραφίες από τα πυροτεχνήματα στην Αθήνα έκαναν τον γύρο του κόσμου, με πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα να τις αναπαράγουν. Στο Θησείο στήθηκε και φέτος ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα (με βεγγαλικά, μουσικές, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ), με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Στο Κέντρο Πολιτισμού

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 13.000 επισκέπτες υποδέχθηκαν το 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού – Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ). Λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου ξεκίνησε και ο πρώτος αγώνας δρόμου για το 2019, το SNF RUN: 2019 FIRST RUN. Οι δρομείς κάλυψαν μια διαδρομή 4 χιλιομέτρων τρέχοντας κατά μήκος του φωτισμένου Καναλιού και της Εσπλανάδας μέχρι την Πλατεία Νερού, και επέστρεψαν μέσα από το φωταγωγημένο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ.

Στους δρόμους γιόρτασαν την έλευση του νέου έτους και οι κάτοικοι της περιφέρειας. 

Συγκεκριμένα, πλήθος κόσμου επέλεξε να «κάνει» αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, απολαμβάνοντας τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα. Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου τα τελευταία 30 λεπτά του 2018 έπαιζε εορταστικές μελωδίες, υποδεχόμενη με τον πιο όμορφο τρόπο το νέο έτος.

—-

Μπουτάρης σε Θεσσαλονικείς: «Θα μου λείψετε, όλα έχουν τέλος»

Υπό τα τραγούδια του συγκροτήματος Μπλε και του Μύρωνα Στρατή στην πλατεία Αριστοτέλους και με χιλιάδες βεγγαλικά, που έκαναν τη νύχτα μέρα, άλλαξαν τον χρόνο οι Θεσσαλονικείς, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να τους εύχεται -για τελευταία φορά ως δήμαρχος- καλή χρονιά και με συγκίνηση μάλιστα να τους λέει «θα μου λείψετε»!

«Είναι η τελευταία χρονιά που ως δήμαρχος αυτής της πόλης υποδέχομαι τον καινούργιο χρόνο μαζί σας. Θα μου λείψετε, αλλά όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη βοήθεια ενός μικρού παιδιού μέτρησε αντίστροφα για την έλευση του νέου χρόνου και αμέσως μετά χιλιάδες πυροτεχνήματα, που ρίχτηκαν από την πλευρά της θάλασσας, πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα στο νυχτερινό ουρανό.

Ο κ. Μπουτάρης ευχήθηκε στους Θεσσαλονικείς καλή χρονιά και έκανε αναφορά στην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι είχαν ανέβει μαζί του στην εξέδρα για την υποδοχή του νέου έτους.

Ευχές με πένα

Νωρίτερα, το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Μπουτάρης είχε ανεβάσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter τις ευχές του, γράφοντας με πένα σε μια κάρτα «Κάθε τέλος και μια νέα αρχή. #2019…συνεχίΖΟΥΜΕ. Καλή πορεία…», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι παραμένει επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας», η οποία θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι παρά το κρύο χιλιάδες Θεσσαλονικείς, οι οποίοι από νωρίς βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής αλλά και για να διασκεδάσουν, επέλεξαν να κάνουν αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Αριστοτέλους και στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, παρακολουθώντας τη συναυλία που οργάνωσε ο δήμος, απολαμβάνοντας μετά την αλλαγή του χρόνου το φαντασμαγορικό θέαμα με τα χιλιάδες πυροτεχνήματα, ενώ το φλουρί της βασιλόπιτας, την οποία έκοψε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, κέρδισε ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Φανή Χαρίση

—-

Η Κρήτη έκανε «ποδαρικό» στις γεννήσεις με δύο κοριτσάκια

Τρεις άνδρες εξέπνευσαν έως τις 01.30 στη Μαγνησία

Γένους θηλυκού φαίνεται ότι θα είναι το 2019, καθώς το πρώτο μωρό για το νέο έτος είναι ένα κοριτσάκι από την Κρήτη! Το πρώτο κλάμα νεογέννητου ακούστηκε στο Ηράκλειο και στο μαιευτήριο «Μητέρα Κρήτης», στις 1.30 χθες τα ξημερώματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα μεταφέρθηκε με συσπάσεις στο μαιευτήριο και λίγη ώρα αργότερα γέννησε με καισαρική ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους τριών κιλών και 800 γραμμαρίων. 

Μάλιστα, περίπου πέντε ώρες αργότερα, στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ήρθε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό ακόμα ένα κοριτσάκι, βάρους τριών κιλών και 650 γραμμαρίων, το οποίο χάρισε την υπέρτατη ευτυχία στους γονείς του την πρώτη ημέρα του 2019. 

Την ίδια στιγμή, οι πρώτες κλήσεις σε Αμεση Δράση και Πυροσβεστική για το 2019 στην Αττική δεν αφορούσαν σοβαρά περιστατικά. 

Συγκεκριμένα, στην Αμεση Δράση η πρώτη κλήση ήταν για έναν συναγερμό που ενεργοποιήθηκε κατά λάθος, δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα! Στην Πυροσβεστική, το πρώτο τηλεφώνημα αφορούσε απεγκλωβισμό από ασανσέρ στο Κερατσίνι, τρία λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. 

Στη Θεσσαλονίκη, το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης δέχτηκε την πρώτη κλήση του έτους στις 00.01. 

Η κλήση αφορούσε ενεργοποίηση συναγερμού σε σούπερ μάρκετ, στο Κορδελιό. 

Στις 00.01 έγινε και η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ, που κλήθηκε να παραλάβει 59χρονο, ο οποίος έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, στην οδό Σόλωνος, στην περιοχή της Τούμπας.

Ασχημα νέα έκρυβαν οι πρώτες κλήσεις για το 2019 στη Μαγνησία. Στην Αμεση Δράση, η πρώτη κλήση έγινε στις 00.30 και αφορούσε τον αιφνίδιο θάνατο ενός Ρομά, ενώ στις 01.30 έγινε τηλεφώνημα που αφορούσε τον θάνατο 34χρονου στην περιοχή της Αγ. Αικατερίνης. Ο νεαρός εντοπίστηκε νεκρός από συγγενικά πρόσωπα στο κρεβάτι του. Την ίδια στιγμή, το ΕΚΑΒ δέχθηκε την πρώτη κλήση στις 00.53 για καρδιολογικό συμβάν άνδρα, ο οποίος τελικά κατέληξε.

—-

Σφύριξε πρώτο στον Πειραιά το «Blue Star Delos»

«Ποδαρικό» στο λιμάνι του Πειραιά έκαναν τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, υποδεχόμενοι το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε. Μόλις το «Blue Star Delos» μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά, οι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανέβηκαν στο πλοίο και, αφού αντάλλαξαν ευχές με τον πλοίαρχο Νίκο Γερακίτη, το πλήρωμα και τους επιβάτες, στη συνέχεια ο υπουργός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. 

«Εύχομαι στους ναυτικούς μας, άνδρες και γυναίκες, να έχουν καλές θάλασσες και να φροντίζουν πάντοτε αυτό που έχουν αποφασίσει να υπηρετούν, την ελληνική ναυσιπλοΐα, την ελληνική ναυτοσύνη. Τους εύχομαι να είναι γεροί και δυνατοί. Εύχομαι σε όλους τους νησιώτες κάθε καλό, τους εύχομαι προκοπή, τους εύχομαι να μετέχουν σε αυτό που χαράσσεται στη νέα περίοδο της πατρίδας μας, στην ανάπτυξη, στην ομόνοια, στη συνεννόηση, στην προκοπή. Χρόνια πολλά σε όλους, ευτυχισμένο το 2019» σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης. 

Από την πλευρά του, ο κ. Σαντορινιός ευχήθηκε «υγεία και πρόοδο σε όλους τους Ελληνες ναυτικούς, καλά ταξίδια και καλή επιστροφή στην πατρίδα». Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί, συνοδευόμενοι, μετέβησαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού, Ερευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛΛ.ΑΚΤ., όπου χαιρέτησαν όλο το προσωπικό που είχε βάρδια και μίλησαν με πληρώματα έξι ελληνικών εμπορικών πλοίων.

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα