Τα ταξιδάκια της… ευθυμίας στην υγειά των κορόιδων

«Εθισμένος» στη χλιδή ο Γιούνκερ! Η «Daily Mail» έβγαλε στη φόρα τα ακριβά ταξίδια του με ιδιωτικό τζετ. Εχει χρεώσει το ταμείο της Κομισιόν με εκατομμύρια ευρώΔεν αγαπά μόνο το ακριβό κρασί και το ποτό, γεγονός που πολλές φορές ακόμη και on camera τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φαίνεται πως αγαπά γενικά τον πολυτελή βίο, κάτι που αποτυπώνεται εύγλωττα και στον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να μετακινείται ανά την Ευρώπη. 

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Daily Mail», ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πηγαίνοντας κόντρα στους κανόνες που ορίζουν οι Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σχεδόν τα μισά επαγγελματικά ταξίδια του με άνεση και πολυτέλεια, καθώς επέλεξε τη μίσθωση ιδιωτικού τζετ, που είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθεί το ταμείο της Κομισιόν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, που έδωσε στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία, η Κομισιόν επιβάλλει -τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους- τα ιδιωτικά τζετ να χρησιμοποιούνται από τους αξιωματούχους αποκλειστικά και μόνο όταν είναι αδύνατον να βρεθούν κατάλληλες εμπορικές πτήσεις για την εξυπηρέτηση των αξιωματούχων της. Για τον «πρίγκιπα» Γιούνκερ όμως προκύπτει ότι -τουλάχιστον στις μισές περιπτώσεις που χρειάστηκε να ταξιδέψει αεροπορικώς- δεν βρήκε εισιτήριο, με αποτέλεσμα να πετάξει τελικά με ιδιωτικά -πολυτελή- αεροσκάφη.

Μεγάλο κόστος

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν χρησιμοποίησε ιδιωτικά αεροσκάφη σε 21 από τα 43 επίσημα ταξίδια του μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του 2018, χρεώνοντας γι’ αυτά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το ταμείο της Επιτροπής! Ενδεικτικά το κόστος για ένα ταξίδι του μετ’ επιστροφής στην Τυνησία κόστισε στους Ευρωπαίους φορολογουμένους 36.523 ευρώ. 

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως, αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να παραδώσει στην εφημερίδα τον αναλυτικό λογαριασμό, επιβεβαίωσε ότι ο Γιούνκερ πέταξε με αντιπροσωπία 13 ατόμων και ότι το κόστος μετακίνησης με το ιδιωτικό αεροσκάφος ήταν κατά μέσο όρο 2.611 ευρώ ανά άτομο! Επίσης, με βάση τις αποκαλύψεις των Βρετανών, το πιο ακριβό ταξίδι του προέδρου της Κομισιόν με ιδιωτικό τζετ ήταν η επίσκεψή του στη Μαδρίτη για μια διάλεξη και συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, όπου το κόστος ανά άτομο ανήλθε στα 7.458 ευρώ, αν και το συνολικό κόστος της αποστολής παραμένει άγνωστο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιούνκερ έξι φορές χρησιμοποίησε ιδιωτικό αεροσκάφος για να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις στη Γερμανία, παρότι βρίσκεται πολύ κοντά στις Βρυξέλλες και συνδέεται μαζί τους με τακτικά δρομολόγια αεροπορικών εταιριών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα