ΡΗΓΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Η δημοκρατία πλήττεται και ο διωγμός των Ελλήνων τελεί σε ιλιγγιώδη ρυθμόΑπό τον
Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

H συμβατική ημερολογιακή καμπή προς το νέο έτος εγκυμονεί εξ ορισμού, αφενός, τη συνέχεια των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων που τελούν σε εκκρεμότητα και νομοτελειακά θα διευθετηθούν εν ευθέτω χρόνω, κατά το νέο έτος, και, αφετέρου, τα ανατρεπτικά επιγενόμενα συμβάντα – αναπόδραστο στοιχείο του απρόβλεπτου της ζωής μας.

Εν ολίγοις, η αισιοδοξία είναι μια χιμαιρική έννοια, η οποία περιάπτεται ενός στιλπνού, πλην άτοπου και πρόσκαιρα φθαρτού στιγμιαίου ευχολογίου, χωρίς την απαιτούμενη εν τέλει προσδοκία.

Η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται προς κύρωση, η εμβάθυνση της οικονομικής κρίσεως μαίνεται, η αμφισβήτηση των οσίων και ιερών της έθνους μας ενδημεί επιδεινούμενη, η γέννηση μιας νέας μορφής επιθέσεων από ασκουμένους νεόκοπους τρομοκράτες μονομερώς κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας γιγαντώνεται, η αναγόρευση του κοινωνικού περιθωρίου σε κοινωνικό ιδεώδες, συγχύζοντας τη νεολαία, καλπάζει, η κατάφωρη καλλιέργεια απαξίας του Συντάγματος μαστίζει την πολιτική ζωή, η ανέλεγκτη ροή μεταναστών υφίσταται ανεπίλυτη, οι ευτελείς μηχανισμοί προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας συνιστούν μια αμείλικτη και ανυπέρβλητη πραγματικότητα και τη νέα χρονιά που ανατέλλει.

Η ανασφάλεια για το ζοφερά δρομολογούμενο αύριο είναι δεδομένη, ιδίως όταν διοικείσαι από μια στυγνά δικτατορική κυβέρνηση, η οποία, δίκην των ιδεοληψιών της, διώκει απηνώς και με τον πιο ιταμό τρόπο όποιον ανθίσταται ή αρθρώνει αντιπολιτευτικό λόγο, και όταν ο ανθελληνισμός και η «ορθοδοξοφοβία» είναι πλέον δεδομένα. Ομως, η αμέριστη ανοχή στην τρομοκρατία και την εγκληματικότητα, αλλά και η μεροληπτική προστασία της ανθρώπινης ζωής με το κριτήριο του ανήκειν εις τους «καθ’ ημάς ιδεολογικώς ημετέρους» -«άλλως δεν προστατεύω ως κυβέρνηση την ανθρώπινη ζωή»- φρονώ ότι συνιστούν μια πανθομολογουμένως βδελυρή και πολιτικώς νοσηρή νοοτροπία, η οποία πρέπει θεσμικώς να ιαθεί αμελλητί και παραχρήμα από τις υφιστάμενες -κοινοβουλευτικές και μη- υγιείς πολιτικές δυνάμεις, προς αποσόβηση των χειρότερων δυσμενών εξελίξεων στο μέλλον.

H δημοκρατία πλήττεται εκ βάθρων, η τρομοκρατία ανθεί, ο διωγμός των Ελλήνων τελεί σε ιλιγγιώδη εξέλιξη και η κρίση βαθαίνει, δίχως ψήγμα ανάκαμψης.

Εν κατακλείδι, εν όψει της χρυσής αυγής του νέου έτους, ας ευχηθούμε ατελεύτητο αγώνα, πίστη στον Θεό, αγάπη προς την πατρίδα και αντίσταση εις τον ολετήρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, με γνώμονα το να ανανήψουμε, να περιφρουρήσουμε τη ζώσα παράδοσή μας, τα πρωτοτόκια των προγόνων μας και να κατακτήσουμε ό,τι έχουμε απολέσει, άλλως είμεθα ανεκκλήτως και εκ προοιμίου καταδικασμένοι σε μια φαυλεπίφαυλη και ατελέσφορη περιδίνηση προς το μηδέν.

*Δικηγόρος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα