«Δεν φοβίζετε κανέναν πια, κ. Τσαβούσογλου»

Σκληρή απάντηση του Π. Καμμένου στα «νταηλίκια» από την ΑγκυραΠληρωμένη απάντηση έδωσαν συντονισμένα το υπουργείο Εξωτερικών και ο Πάνος Καμμένος στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος εκτόξευσε με την έλευση του 2019 νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας, μιλώντας για πιθανό «ατύχημα» στο Αιγαίο και για τετελεσμένα, χαρακτήρισε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας «κακομαθημένο παιδί» και επανέλαβε πως τα περί μηδέν εγγυήσεων και στρατού στην Κύπρο αποτελούν ένα όνειρο. 

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών έκαναν λόγο για ένδεια νομικών επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς και απαντώντας στον θρασύ και προκλητικό Τούρκο υπουργό Εξωτερικών επισήμαναν πως τα μόνα τετελεσμένα στο Αιγαίο είναι όσα απορρέουν από τις επιταγές του διεθνούς δικαίου.

«Οι δε ad hominem προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που αφορούν τον υπουργό Aμυνας κ. Καμμένο το μόνο που καταδεικνύουν είναι την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς, η οποία συνεχίζει να υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια και να παραμένει στο περιθώριο του διεθνούς δικαίου» επισήμαναν οι πηγές από τη Βασιλίσσης Σοφίας και κατέληξαν: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να επιδιώκει τη συνεργασία μέσω του διαλόγου. Δεν θα παρασυρθεί σε τέτοιου είδους αδιέξοδες ρητορικές εξάρσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική και δεν έχει καμία ανάγκη να προβαίνει σε ρητορικές πολεμικής και σε ad hominem επιθέσεις. Με ειρωνική διάθεση και μέσω twitter απάντησε στα περί «κακομαθημένου παιδιού» του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε απειλητικές τις δηλώσεις αυτές και ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για αυτές, καθώς, όπως σημειώνει, «είναι το δώρο ότι κάνω καλά τη δουλειά μου». «Δεν σας φοβάται κανείς πια» τόνισε, κλείνοντας την ανάρτησή του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Καμμένου έχει ως εξής: «Κ. Τσαβούσογλου, σας ευχαριστώ για τις πρωτοχρονιάτικες απειλητικές σας δηλώσεις. Είναι το δώρο ότι κάνω καλά τη δουλειά μου, θα συνεχίσει η Ελλάδα το έργο αυτό, επιδιώκοντας την Ειρήνη, υπερασπιζόμενη την Κυριαρχία της και χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες. Δεν σας φοβάται κανείς πια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα