«Εφυγε» ο εφοπλιστής Νίκος Βαρβατές

Εφυγε χθες από τη ζωή ο εφοπλιστής Νίκος Βαρβατές Ο θάνατος τον βρήκε ενώ συζητούσε με φίλους σε ένα από τα «στέκια» της Τερψιθέας, στον Πειραιά. «Εκεί που μιλούσαμε, πριν ακόμη παραγγείλουμε, έγειρε το κεφάλι δεξιά κι “έφυγε”» λένε οι φίλοι του.

Ναυπηγός, με σπουδές στην Ιταλία, ασχολήθηκε με τη μεσογειακή φορτηγό ναυτιλία και ειδικεύθηκε στις μεταφορές τσιμέντων. Θεωρήθηκε «μετρ» στον τομέα του και διετέλεσε πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων, την οποία ανέδειξε ισότιμο συνομιλητη με την ποντοπόρο ναυτιλία.

Σαμιώτης, με πατέρα καραβοκύρη και παππού καραβομαραγκό, ο Νίκος Βαρβατές ακολούθησε μια ναυτική παράδοση γενεών, την οποία μετέδωσε και στις δύο του θυγατέρες.

Συνέδεσε την εταιρία του Naftotrade με την ανοικοδόμηση της Λιβύης και, όταν συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα με τον Καντάφι, η Naftotrade βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα.

Παρά τις δυσκολίες και τη σχεδόν ολική απώλεια της εταιρίας του, ο Νίκος Βαρβατές κατόρθωσε να ξανασηκώσει κεφάλι και τελευταία είχε επανέλθει στις ναυλώσεις. Ο θάνατος τον βρήκε σε πορεία ανακάμψεως, καθώς είχε αποκαταστήσει τις επαφές με τους διεθνείς παραγωγούς τσιμέντου και επιχειρούσε άνοιγμα προς τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα