Και στο βάθος Γερμανοί για την Εθνική Ασφαλιστική!

Η εταιρία Hannover Re σε κοινοπραξία με την ιαπωνική Lidehal φέρεται ότι έχει υποβάλει πρόταση για την εξαγορά του 75%Πρόταση για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, κοινοπραξία που απαρτίζεται από την ιαπωνική Lidehal και τη γερμανική αντασφαλιστική εταιρία Hannover Re, εκπρόσωποι της οποίας δεν αποκλείεται να συνοδεύσουν την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο ταξίδι της στην Αθήνα.

Η προσφορά φέρεται ότι περιλαμβάνει ικανοποιητικό τίμημα υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων οικονομικού και νομικού ελέγχου. Παρότι οι συμμετέχοντες στην κοινοπραξία αποτελούν γνωστά ονόματα της ασφαλιστικής βιομηχανίας, η Εθνική δεν έχει ακόμη απαντήσει.

Εξάλλου, η Εθνική Τράπεζα έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. να της δοθεί παράταση για να προχωρήσει στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής (υποχρέωση που απορρέει από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας), ωστόσο το αίτημα αυτό έχει απορριφθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αίτημα που έχει ήδη καταθέσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για παράταση όχι μόνο για μία, αλλά για δύο χρονιές, έχει υποβληθεί με το σκεπτικό ότι το 2019 είναι χρονιά εκλογών, επομένως δεν θα υφίσταται κλίμα πολιτικής σταθερότητας ώστε να υλοποιηθούν μακροπρόθεσμες κινήσεις, ενώ επιπλέον το κλίμα στις διεθνείς αγορές παρουσιάζει αναταράξεις και δεν κρίνεται ευνοϊκό για οποιαδήποτε λήψη αποφάσεων και για κινήσεις.

Σημειώνεται ότι στο αίτημα παράτασης για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν γίνεται καμία αναφορά στον σχεδιασμό για την πώληση, δηλαδή εάν θα επιχειρηθεί εκ νέου η διαδικασία εύρεσης αγοραστή ή θα ακολουθηθεί η εναλλακτική της δημόσιας εγγραφής.

Παρότι υπάρχουν δημοσιεύματα για απόρριψη του αιτήματος της Εθνικής, στελέχη της τράπεζας επισημαίνουν ότι επίσημη απάντηση δεν έχει ακόμη δοθεί. Η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), όπως και οι αρμόδιες Αρχές είναι ενημερωμένες για το ενδιαφέρον της κοινοπραξίας, περιμένουν όμως τη θέση της τράπεζας ως του αποκλειστικού αρμοδίου, αφενός, να κρίνει την αξιοπιστία της, αφετέρου, να αποφασίσει τη διαδικασία μέσω της οποίας θα επιχειρήσει εκ νέου να διαθέσει τουλάχιστον το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον το πώς θα τοποθετηθούν τα μέλη του, καθώς από τις ως τώρα διαρροές προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις διαφορετικής στάσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα