Προαναγγελία «ανένδοτου» από τον ΥΕΘΑ με καταγγελίες για «αποστασίες»

Στα άκρα οδηγείται και μάλιστα ταχύτατα και με απρόβλεπτη κατάληξη η «υπόγεια» σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα, παρασύροντας μια ώρα αρχύτερα στον γκρεμό την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εξερράγη με αφορμή μια δήλωση του πρώην ΥΠΕΞ ότι «ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», καταγγέλλοντας μέσω δύο παρεμβάσεών του στα social media «αποστασία» και προαναγγέλλοντας «ανένδοτο αγώνα».

Πραγματικός αποδέκτης, όμως, του μηνύματος δεν ήταν ο Νίκος Κοτζιάς, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Και αυτό διότι η αιτία της οξύτατης αντίδρασης του υπουργού Αμυνας φέρεται ότι ήταν πρωτοχρονιάτικο… ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον φιλοσυριζαίο «αντάρτη» των ΑΝ.ΕΛ. Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο oποίος ως γνωστόν όπου σταθεί δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως στη συνέχεια θα παραδώσει την έδρα.

«Συμπτωματικά», βέβαια, στον πρώτο επιλαχόντα Τέρενς Κουίκ, που με τη σειρά του εδώ και καιρό έχει πάρει μεγάλες αποστάσεις από το κόμμα του αναφορικά με το Σκοπιανό.

Παραβίαση συμφωνίας

Συνομιλητές του Πάνου Καμμένου έλεγαν ότι μόλις ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. έμαθε για τη μυστική συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Παπαχριστόπουλου θεώρησε ότι παραβιάζεται η συμφωνία που είχε κάνει με τον πρωθυπουργό να μη συμπεριληφθεί κανένα από τα πρόσωπα που είναι σήμερα βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές. Η συγκεκριμένη συνάντηση θεωρήθηκε ένδειξη «αποστασίας», εξ ου και οι σχετικές οργισμένες αναφορές στις αναρτήσεις που έκανε ακολούθως ο κ. Καμμένος.

«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το εθνικό θέμα. Οι ΑΝ.ΕΛ. και ο ίδιος: Δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία, εμείς ανένδοτο» σημείωσε στην πρώτη ανάρτησή του ο κ. Καμμένος, στοχεύοντας εξ… αντανακλάσεως τον κ. Τσίπρα.

Στη δεύτερη αποκάλεσε ξανά «ολετήρα» τον κ. Κοτζιά, αλλά αναφέρθηκε και σε «συνοδοιπόρους» του πρώην υπουργού Εξωτερικών απαντώντας σε ένα ειρωνικό σχόλιο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα