Σαλβίνι για μετανάστες: Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς

Σαφές μήνυμα προς τις Βρυξέλλες για τη στάση της Ρώμης στο Μεταναστευτικό έστειλε χθες ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας Ματέο ΣαλβίνιΟ ένας εκ των δύο εταίρων της ιταλικής κυβέρνησης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ξεκαθάρισε ότι η Ιταλία δεν θα δεχτεί τα δύο πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων Sea Eye και Sea Watch, που έχουν καταφύγει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας με 49 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς. Δύο σκάφη που ανήκουν σε ΜΚΟ βρίσκονται σε χωρικά ύδατα της Μάλτας: οι επιβαίνοντες σε αυτά πρέπει να αποβιβαστούν στη Βαλέτα» τόνισε ο Σαλβίνι. «Η στάση της Ευρώπης, η οποία σιωπά, προκαλεί μόνο ντροπή. Προφανώς τα “μαθηματάκια” ανθρωπιάς αφορούν μόνο την Ιταλία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και ψεύδη» διαμήνυσε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο είχε ανακοινώσει ότι η Ιταλία είναι διατεθειμένη να δεχτεί τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στα δύο σκάφη, αρκεί η αποβίβασή τους να γίνει στη Μάλτα.

Την ίδια ώρα το λιμενικό της Ισπανίας ανακοίνωσε πως μέσα στο Σαββατοκύριακο διέσωσε συνολικά 549 πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη από τα Στενά του Γιβραλτάρ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα