Γρίφος τα κενά μνήμης του Μαυρίκου για την απαγωγή

Προβληματισμένη η ΕΛ.ΑΣ., θα καλέσει ξανά για κατάθεση τον επιχειρηματία«Φως» στο μυστήριο που καλύπτει την υπόθεση της αρπαγής του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου, που έπειτα από οκτώ ημέρες ομηρίας στα χέρια των απαγωγέων του επέστρεψε στην αγκαλιά της οικογένειάς του, ρίχνουν οι αστυνομικές Αρχές προσπαθώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα και τα κίνητρα πίσω από την περίεργη υπόθεση.

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς μετά την απελευθέρωσή του, ο 51χρονος επιχειρηματίας φέρεται ότι υποστήριξε πως οι απαγωγείς τού ζήτησαν 1.000.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν, ποσό που, όπως τους είπε, ήταν αδύνατον να συγκεντρώσει.

Φέρεται ακόμη ότι χαρακτήρισε τους δράστες βίαιους άνδρες που δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν στα χέρια και στο πρόσωπο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στον τερματισμό της απαγωγής. Μάλιστα, η κατάθεση του Νίκου Μαυρίκου γεννά εύλογα ερωτήματα καθώς υπάρχουν αρκετά κενά… μνήμης ως προς το τι συνέβη τις ημέρες της ομηρίας, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες αφέθηκε ελεύθερος. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο 51χρονος δήλωσε πως απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του την Πέμπτη, όμως ενημέρωσε την Αστυνομία μία ημέρα αργότερα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς ότι χρειαζόταν χρόνο για να ηρεμήσει από το σοκ και να βάλει τις σκέψεις του σε τάξη. Αναφερόμενος στην επίμαχη ημέρα της απελευθέρωσης, υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε πού τον άφησαν οι απαγωγείς και πως αντελήφθη ένα κίτρινο όχημα που αποδείχτηκε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε δίνοντας τη διεύθυνση της μητέρας του.

Οπως φέρεται ότι είπε, οι δράστες λίγο πριν τον αφήσουν να φύγει του είπαν πως «είναι η τυχερή σου ημέρα»! Μάλιστα, κατέθεσε ότι έβγαλε και πέταξε τα ρούχα που του είχαν δώσει οι απαγωγείς, τα οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί. Τα ρούχα αυτά θα μπορούσαν, κατά τις Αρχές, να εισφέρουν κρίσιμα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, καθώς ενδέχεται να έφεραν γενετικό υλικό.

Η υπόθεση-γρίφος, πάντως, έχει προβληματίσει τις Αρχές, που αναμένεται να τον καλέσουν εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα