Ξεπάγιασαν στις στάσεις περιμένοντας τον ΟΑΣΘ!

Η διοίκηση του οργανισμού άφησε τη Θεσσαλονίκη χωρίς συγκοινωνία, παρότι όλοι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοίΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Μπάχαλο στη Θεσσαλονίκη λόγω… ΟΑΣΘ! Χιλιάδες επιβάτες πάγωσαν το πρωί του Σαββάτου στις στάσεις της Θεσσαλονίκης επειδή η διοίκηση του οργανισμού αποφάσισε, ενώ οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης παρέμεναν ανοιχτοί, να μην κυκλοφορήσει κανένα αστικό, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως καμία σχετική προειδοποίηση! Την ίδια ώρα εργαζόμενοι των δήμων έδιναν τη μάχη με το χιόνι και το κρύο όλο το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, προκειμένου να παραμείνουν καθαροί και ανοιχτοί οι δρόμοι του νομού και να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Αρχικά, ο πρόεδρος του οργανισμού Στέλιος Παππάς, που βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο μηχανοστάσιο, ισχυρίστηκε ότι ειδοποιήθηκε από την Πολιτική Προστασία Κεντρικής Μακεδονίας να μη βγει κανένα λεωφορείο μέχρι να καθαριστούν οι οδικοί άξονες. Τόσο ο διευθυντής της υπηρεσίας Χαράλαμπος Στεργιάδης όσο και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας διέψευσαν τον κ. Παππά. «Η απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν λεωφορεία μέχρι το μεσημέρι είναι αποκλειστικά του οργανισμού. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έδωσε ποτέ εντολή να μην κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία» έγραψε στο twitter ο κ. Τζιτζικώστας, ρίχνοντας τα βέλη του στον κ. Παππά.

Παρά το κρύο και το χιόνι, οι δρόμοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος παρέμειναν ανοιχτοί, αφού οι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα έριχναν συνεχώς αλάτι.

Ο Μπουτάρης

Ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης δούλευε στο φουλ, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να δίνει τα εύσημα μέσω twitter στους εργαζομένους και στις υπηρεσίες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν αντιπαράθεση ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και σε υποψήφιους δημάρχους.

Κριτική άσκησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέροντας ότι «η Θεσσαλονίκη ήταν ανοχύρωτη για άλλη μια φορά». «Ο δήμος λειτούργησε μερικώς και ανεπιτυχώς» σχολίασε ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός. «Μια χιονόπτωση έφτανε για να αναδείξει τις χρόνιες παθογένειες αυτής της πόλης» σχολίασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος της Ν.Δ. Νίκος Ταχιάος αρκέστηκε να ασκήσει κριτική στον ΟΑΣΘ και στα λεωφορεία που καθυστέρησαν να βγουν στους δρόμους.

«Δυστυχώς, υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και υποψήφιοι δήμαρχοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους δρόμους από τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια, γιατί τυφλώνονται από αντιπολιτευτικό μένος…» απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης μέσω twitter. Καθυστερήσεις και προβλήματα υπήρξαν με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, ενώ σε πολλούς περιφερειακούς δήμους κάποιοι δρόμοι παρέμειναν παγωμένοι και κλειστοί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα