Εφαρμογή για τον καιρό πουλούσε (;) προσωπικά δεδομένα

Η αμερικανική εφαρμογή Weather Channel (Weather.com), από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως -και στην Ελλάδα- για την πρόγνωση του καιρού, κατηγορείται από τις εισαγγελικές Αρχές του Λος Αντζελες……ότι παραπλανούσε τους χρήστες και πουλούσε σε τρίτους προσωπικά δεδομένα που συνέλεγε γι’ αυτούς από τα κινητά τηλέφωνά τους και άλλες συσκευές!

Μέσω της εφαρμογής, η εταιρία ήταν σε θέση να παρακολουθεί τους χρήστες και στη συνέχεια, όπως αποκαλύπτεται, παραχωρούσε τα στοιχεία αυτά σε άλλες εταιρίες αντί αμοιβής.

Η Weather Channel, η εφαρμογή που διαφημίζεται ως αυτή που έχουν κατεβάσει οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως, εκτιμάται πως μετρά περίπου 45.000.000 χρήστες. Oσοι κατεβάζουν τη δωρεάν εφαρμογή καλούνται να συναινέσουν για να επιτρέψουν την πρόσβαση στην τοποθεσία τους, προκειμένου να παίρνουν εξατομικευμένες προγνώσεις για τον καιρό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το 80% περίπου των χρηστών δέχεται, χωρίς όμως κανείς να τους ενημερώσει, πως στη συνέχεια η εταιρία θα έχει ίδιον όφελος από αυτά τα δεδομένα. «Σκεφτείτε πόσο οργουελικό μοιάζει να ζει κανείς σε έναν κόσμο όπου μια ιδιωτική εταιρία καταγράφει πιθανώς κάθε λεπτό της μέρας. Αν θέλετε να θυσιάσετε αυτή την πληροφορία για μια εταιρία, σίγουρα θα πρέπει να το κάνετε έχοντας σαφώς ενημερωθεί εκ των προτέρων για το τι διακυβεύεται» δήλωσε ο εισαγγελέας του Λος Αντζελες Μάικλ Φόιερ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα