Η ευθύνη για τη Μακεδονία

Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μείνει ως έχει: παλιόχαρτο άνευ αξίας, αντικρίσματος και ουσιαστικού περιεχομένου. Αρκεί η Νέα Δημοκρατία να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να την εφαρμόσει, δεν αναγνωρίζει σε αυτήν καμία εγκυρότητα και δεν δεσμεύει τη χώρα

Αυτή η τοποθέτηση από την πλευρά του κόμματος της μείζονος αντιπολιτεύσεως είναι και εθνικά επιβεβλημένη αλλά και συνταγματικά και νομικά κατοχυρωμένη. Είναι προφανές ότι ο λαός, στη συντριπτική πλειονότητά του, δεν συμφωνεί με την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. 

Επίσης, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν χαίρει πλέον της εμπιστοσύνης των Ελλήνων, οι οποίοι επιθυμούν να αλλάξουν οι διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας. 

Συν τοις άλλοις, όπως υποδηλώνουν και οι τελευταίες… περίεργες εξελίξεις, είναι έωλη και τελεί σε επισφάλεια η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία, παρότι διάφοροι βουλευτές μικρών κομμάτων δηλώνουν έτοιμες και έτοιμοι να «πειστούν» (ένας Θεός ξέρει με ποια κίνητρα και ανταλλάγματα) για να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι, λοιπόν, δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να θεωρεί ότι «δεσμεύει την Ελλάδα» μια άθλια συμφωνία, που είναι αρεστή μόνο στους Σκοπιανούς, στους Γερμανούς, στους Αμερικανούς, στους αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ και σε μερικούς νέους «προσήλυτους» βουλευτές; Η Ελλάδα θα ατιμαστεί, αν «τιμήσει» τέτοιου είδους συμφωνίες, που αρέσουν στους πάντες πλην των Ελλήνων.

Οπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα κάνει το παν για να εγκριθεί η συμφωνία από τη Βουλή ώστε να τηρήσει τα δικά της υπεσχεθέντα προς τις δυνάμεις του εξωτερικού (κράτη και ιδιώτες) που επιθυμούν να «μακεδονοποιήσουν» τα Σκόπια. Το μοναδικό φρένο στην κατηφόρα, που οδηγεί σε μελλοντικές περιπέτειες, εδαφικούς ακρωτηριασμούς και εθνική καταστροφή, μπορεί και πρέπει να το βάλει η Νέα Δημοκρατία.

Αν, όμως, η Ν.Δ. επιμένει σε σοφιστείες περί του κράτους που «έχει συνέχεια», τότε να συνεχίσει να τηρεί και όλα τα μέτρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ (βισματικές προσλήψεις, απευθείας αναθέσεις κ.ά.). 

Ο λαός απαιτεί σαφείς και γενναίες εθνικές θέσεις. Οχι υπεκφυγές και δικαιολογίες…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα