Πατούλης: Που πάνε τα λεφτά της ΚΕΔΕ

Απάντηση με στοιχεία στις καταγγελίες του δημάρχου Μαρκoπούλου Σ. ΜεθενίτηΑπάντηση στις σοβαρές καταγγελίες του απερχόμενου δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη για κατασπατάληση πόρων στην ΚΕΔΕ, που οδήγησαν στην άνευ προηγουμένου κόντρα του με τον Γιώργο Πατούλη, έδωσε ο γενικός διευθυντής της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος Βαγγέλης Πάνου. 

Ο κ. Πάνου εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση, με την οποία προχωρά στην κατηγορηματική διάψευση των κατηγοριών του κ. Μεθενίτη, ξεκαθαρίζοντας πως τα περί κατασπατάλησης του αποθεματικού της ένωσης «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Προσθέτει, μάλιστα, πως ορισμένοι οφείλουν να αφήσουν την ΚΕΔΕ έξω από τα μικροπολιτικά παιχνίδια.

«Είναι ανεπίτρεπτο», αναφέρει ο κ. Πάνου, «για αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού να χρησιμοποιούνται η ΚΕΔΕ και οι εκατοντάδες μικρές και μεγάλες δράσεις που πραγματοποιεί ως αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών προσωπικών επιδιώξεων». 

Ξεκαθαρίζει ακόμη πως η ΚΕΔΕ σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί ως «προσωπικό μαγαζί» κανενός, καθώς όλες οι δαπάνες γίνονται νόμιμα και με διαφάνεια, ενώ τονίζει επίσης πως η γενική συνέλευση της ένωσης εγκρίνει σε ετήσια βάση τα οικονομικά πεπραγμένα της, τα οποία ελέγχονται και από ορκωτούς λογιστές. Οσο δε για τις αναφορές περί «σπατάλης 8.000.000 ευρώ», ο διευθυντής της ΚΕΔΕ σημειώνει πως πρόκειται για θετικές δράσεις προς όφελος των πολιτών, όπως η αύξηση των θεματικών επιτροπών της ΚΕΔΕ, στις οποίες συμμετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι των δήμων από όλη τη χώρα και υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και η διοργάνωση των συνεδρίων της ΚΕΔΕ, με στόχο την προβολή των θέσεων της Αυτοδιοίκησης στις τοπικές κοινωνίες. 

Μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Πάνου επισημαίνει πως δεν είναι σπατάλη, αλλά «πράξη ευθύνης και έμπρακτης αλληλεγγύης» η ενίσχυση με 100.000 ευρώ των πλημμυροπαθών της Μάνδρας και με 600.000 ευρώ των τριών πυρόπληκτων δήμων της Αττικής.

Στο θετικό έργο της ΚΕΔΕ συγκαταλέγεται και το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, ύψους 186.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα