Ρουβίκωνας: «Ντου» και στην πρεσβεία των ΗΠΑ!

Εριξαν καπνογόνα για να «θολώσουν» τις κάμερες ασφαλείας και στη συνέχεια εκτόξευσαν μπουκάλια με μπογιά προς το κτίριοΣε νέα προκλητική και θρασύτατη επίθεση προχώρησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, τα μέλη του οποίου έβαλαν αυτήν τη φορά στο στόχαστρό τους την αμερικανική πρεσβεία! Ολα συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα (επέβαιναν σε μηχανάκια, όλα με συνεπιβάτες) έφτασαν στο πάρκινγκ στην οδό Δορυλαίου. Αρχικά έριξαν καπνογόνα κοντά στην είσοδο για να «θολώσουν» τις κάμερες ασφαλείας και στη συνέχεια εκτόξευσαν μπουκάλια με μπογιά προς το κτίριο.

Αμέσως μετά τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν προς την πλευρά των Εξαρχείων. Ωστόσο, η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας είχε αποτέλεσμα να προσαχθούν 10 άτομα στην Κρατική Ασφάλεια, που ανέλαβε την προανάκριση. Δύο από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν, καθώς εντοπίστηκαν στοιχεία που τους εμπλέκουν στην επίθεση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Οπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο συλληφθέντες. 

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, γνωστό για τη «ζωηρή» ενασχόλησή του με τα κοινωνικά δίκτυα, έγραψε πως οι συλληφθέντες δεν έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη συλλογικότητα, ενώ ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί και να χλευάσει ακόμη μία φορά την ετοιμότητα των αστυνομικών. 

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Καμία σχέση δεν έχουν οι δύο συλληφθέντες με την ομάδα μας. Οι 14 σύντροφοι που συμμετείχαν στην παρέμβαση στην αμερικάνικη πρεσβεία έφυγαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Να χαίρεστε τον “Περσέα” σας. ΥΓ. Αυτοί που έλεγαν ότι έχουμε πάει σε όλες τις πρεσβείες αλλά όχι στην πρεσβεία των ΗΠΑ τι έχουν να πουν τώρα;»

Τα μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν σε ανάρτηση κειμένου ανάληψης της ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με ιδιαίτερες αναφορές στην εμπλοκή των ΗΠΑ στην οικονομική κρίση της Ελλάδας, στο Μακεδονικό, αλλά και ιδιαίτερες αναφορές για όσα συμβαίνουν με τους Κούρδους στη Συρία. 

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter δήλωσε: «Θέλω να καταδικάσω τον σημερινό (χθεσινό) ανόητο και παράλογο βανδαλισμό στην αμερικανική πρεσβεία και να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση αντίδρασή της».

—-

Ομαδικά πυρά κατά κυβέρνησης από την αντιπολίτευση

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε: «Η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία πλήττει την εικόνα της Ελλάδος διεθνώς και επιβεβαιώνει ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Οσο το υπουργικό δίδυμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να αναζητά τις διευθύνσεις των μελών του Ρουβίκωνα, η αγαπημένη “συλλογικότητα” του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εξευτελίζει κάθε έννοια ασφάλειας. Σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην πρωτεύουσα, οι “γνωστοί άγνωστοι” έδρασαν εναντίον άλλης μίας ξένης διπλωματικής αντιπροσωπίας χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Η εικόνα της Ελλάδας ως ευνομούμενου και ασφαλούς κράτους πλήττεται διεθνώς».

Την ίδια ώρα, ως «καθοδηγητή» του Ρουβίκωνα χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συνδέει τον εκτελεστή της 17Ν με τη χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία. «Ο Κουφοντίνας κυκλοφορεί στους δρόμους όπου δολοφόνησε τα θύματά του “προστατευόμενος” από τα μέλη του Ρουβίκωνα» σημείωσε. Η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι «ξεφτιλίζουν τη χώρα διεθνώς και η κυβέρνηση κάθεται και τους κοιτάει να κόβουν βόλτες με τον Κουφοντίνα».

Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «η επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ εκθέτει διεθνώς τους Ελληνες», ενώ εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Νάσου Ηλιόπουλου. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει βασικό θέμα στη δημόσια συζήτηση η δράση του Ρουβίκωνα. Δεν θεωρώ ότι είναι αυτό το βασικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα ζητήματα από τις μπογιές και τα τρικάκια του Ρουβίκωνα» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα