Μετανάστες έσπασαν νταλίκες και τραυμάτισαν οδηγό στα Διαβατά

Απίστευτες στιγμές έζησαν χθες το πρωί δεκάδες επαγγελματίες οδηγοί που κινούνταν στη Συμμαχική Οδό…… καθώς βίωσαν όχι μόνο τον αποκλεισμό του δρόμου από ομάδα παράτυπων μεταναστών αλλά κάποιοι εκ των δεύτερων επιτέθηκαν προκαλώντας ζημιές στα φορτηγά τους και χτυπώντας τους.

Χθες, πρώτη ημέρα μετά τις γιορτές, η κίνηση στον συγκεκριμένο οδικό άξονα ήταν μεγάλη, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις και αποθήκες, με δεκάδες φορτηγά να πηγαινοέρχονται φορτώνοντας και ξεφορτώνοντας εμπορεύματα.

Εκαψαν λάστιχα

Συγκεκριμένα χθες το πρωί μετανάστες και πρόσφυγες που διαβιούν στη δομή φιλοξενίας των Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, απέκλεισαν για περίπου δύο ώρες τη Συμμαχική Οδό, μπροστά από τη δομή, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης. Στη διαμαρτυρία, που ξεκίνησε γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι, συμμετείχαν περίπου 40 πρόσφυγες και κάποιοι έκαψαν λάστιχα στο οδόστρωμα.

Η ουρά των ακινητοποιημένων φορτηγών ήταν μεγάλη και κάποια στιγμή ορισμένοι οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν -δικαίως-, καθώς έπρεπε να παραδώσουν τα προϊόντα που κουβαλούσαν. 

Κάποιοι εκ των μεταναστών κινήθηκαν απειλητικά κατά ενός οδηγού που διαμαρτυρήθηκε για την απαράδεκτη κατάσταση, με αποτέλεσμα να επιτεθούν με πέτρες και ξύλα σπάζοντας το παρμπρίζ του οχήματος, ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Δημιουργήθηκε ένταση, καθώς και άλλοι οδηγοί άρχισαν να διαμαρτύρονται, ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο οδηγός του φορτηγού και ένας πρόσφυγας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, για το περιστατικό προσήχθησαν τουλάχιστον τρία άτομα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα