Η μόνη διέξοδος

Το Σκοπιανό και η περίπτωση πολιτικής σωτηρίας των ΑΝ.ΕΛ.Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Το πρώτο μου άρθρο για το 2019, και εύχομαι σε όλους τους πατριώτες αναγνώστες καλή και ευλογημένη χρονιά, με πίστη, ελπίδα και αγάπη («μείζων δε τούτων η αγάπη»). 

Αναρωτιέμαι ειλικρινά πόσο προδομένος θα αισθάνθηκε ο κ. Καμμένος όταν έμαθε πως ο «οδηγός του τρένου» της προεκλογικής διαφήμισης των ΑΝ.ΕΛ. κ. Τσίπρας συναντιέται μυστικά με βουλευτές του δεξιού πολιτικού κόμματος της συγκυβέρνησης, ώστε να τους πείσει να αυτομολήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οξυνθούν οι πολιτικές καταστάσεις λόγω της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Οι παραπολιτικές φήμες οργίαζαν προχθές ότι ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Παπαχριστόπουλος, που έχει περάσει κομματικά από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΑΝ.ΕΛ., είχε ραντεβού με τον πρωθυπουργό, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο κ. Καμμένος, που είναι ο αρχηγός του κόμματος στο οποίο ανήκει ο βουλευτής.

Ο κ. Τσίπρας είναι σαφές πως υφαίνει τον «ιστό της αράχνης». Προσεγγίζοντας εύκολες και πρόθυμες εθνομηδενιστικές ορντινάντσες, όπως είναι ο ψευδοελιτιστής δημαγωγός κ. Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του ακροκεντρώου ελιτίστικου κόμματος Το Ποτάμι (είχαν συναντηθεί τον Μάρτιο του 2018), ο πρωθυπουργός έχει διασφαλίσει πως, αν φέρει την ενδοτική παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» προς ψήφιση στη Βουλή μας, θα έχει την πλειοψηφία. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν αποχωρήσει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση.

Παρά τα φοβικά σενάρια πολιτικής φαντασίας που διακινούνται από φιλελεύθερα ΜΜΕ, είναι τρομαχτικά απίθανο να δώσει κανείς ψήφο εμπιστοσύνης σε προσωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ποταμιού, ώστε να περάσει η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. 

Ιδιαίτερα απίθανο να συνεργαστεί κόμμα με τον πρωθυπουργό αν αποπειραθεί να λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σχηματίσει «λίγο πριν από το τέλος της τετραετίας» μια κυβέρνηση.

Ο πότε συμπεραίνω πως και μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Σκοπίων στις 15 Ιανουαρίου, μαζί με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί με δόλιο και πανούργο τρόπο να αποσπάσει βουλευτές από τους ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Καμμένος θα έχει ως αποκλειστική διέξοδο να ρίξει την κυβέρνηση. 

Είναι και η μοναδική περίπτωση πολιτικής σωτηρίας των ΑΝ.ΕΛ., γιατί μετά ο επικεφαλής τους θα μπορεί να ισχυριστεί ότι «σταμάτησε τις μηχανές του τρένου λίγο πριν αυτό πέσει στο φαράγγι». 

Οπου το φαράγγι, η ενδοτική παραχώρηση της Μακεδονίας μας. Ετοιμαστείτε για καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, το 2019 θα είναι έτος πολιτικών ανακατατάξεων.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα