Τσιτσιπάς: Μαθήματα άνευ… διδασκάλου!

Ενας νέος άνθρωπος που προσπαθεί με κάθε τρόπο εντός και εκτός κορτ να δώσει στίγμα ελληνικής υπερηφάνειαςΑπό τον
ΝΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

Tον Στέφανο Τσιτσιπά τον έμαθα (δυστυχώς) όπως και οι περισσότεροι Ελληνες από τις μεγάλες επιτυχίες του στο τένις. Για το άθλημα δεν έχω γνώσεις και δεν σκοπεύω να επικεντρωθώ σε αυτό. Θέλω όμως να σταθώ στη συμπεριφορά του αλλά και στη συμπεριφορά άλλων αθλητών μας (Πετρούνιας, Αντετοκούνμπο κ.ά.), που δείχνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι παραδίδουν μαθήματα άνευ… διδασκάλου στους πολιτικούς αυτής της χώρας. 

Την ώρα που αρκετοί πολιτικοί μας διαγκωνίζονται κατά καιρούς ποιος θα κάνει δήλωση που θα κατηγορεί την εκάστοτε κυβέρνηση, δυσφημίζοντας επί της ουσίας τη χώρα και τους Ελληνες πολίτες, αυτά τα «χρυσά παιδιά» διδάσκουν τι σημαίνει να αγαπάς την πατρίδα σου. Οι δηλώσεις που κάνουν κάθε φορά στέλνουν ένα μήνυμα ποιότητας και που θα έπρεπε οι πολιτικοί της χώρας να τις έχουν σαν ευαγγέλιο.

Η Ελλάδα είναι «διαβατήριο» υπερηφάνειας για αυτούς και αποτελούν για τη χώρα τούς καλύτερους πρεσβευτές της. Χωρίς ακρότητες, χωρίς κραυγές, διδάσκουν πολιτισμό και φιλοπατρία. Τώρα θα μου πείτε, τι είναι αυτά που γράφω την ώρα που η αντιπαράθεση συγκυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει χτυπήσει κόκκινο. 

Γιατί δεν ασχολούμαι με την πρόταση μομφής ή την πρόταση δυσπιστίας, που… πουλάει περισσότερο, όπως κάθε πόλωση, από τα μηνύματα ενότητας; Θα σας πω γιατί. Επεσε στα χέρια μου η συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αγγλική εφημερίδα «The Telegraph», όπου, απαντώντας σε ερώτηση από πού προέρχεται η φιλοσοφική πλευρά του, χαμογέλασε και είπε: «Δεν ξέρω, πιθανότατα είμαι συγγενής του Σωκράτη». Υπάρχει καλύτερη κίνηση για να υπενθυμίσει και να δείξει σε κάποιους τι σημαίνουν Ελλάδα και Ελληνας, και ιδιαίτερα σε ένα αναγνωστικό κοινό που έχει εθιστεί στον ανθελληνισμό και η κυβέρνησή του επιμένει να μην επιστρέφει στη χώρα μας τα κλεμμένα από τον Παρθενώνα Γλυπτά; Και ενώ αυτός ο νέος άνθρωπος προσπαθεί με κάθε τρόπο, τόσο εντός όσο και εκτός κορτ, να δώσει στίγμα υπερηφάνειας για έναν λαό που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί μια σειρά από καρπαζιές, τι κάνουν την ίδια ώρα οι πολιτικοί μας;

Ο ένας σε ομιλίες του στο εξωτερικό χαρακτήριζε την Ελλάδα και τους Ελληνες διεφθαρμένους, ο έτερος κατηγορεί την αντιπολίτευση και το «παλαιό, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα» και, προσφάτως, ακόμη ένας πολιτικός αποφάσισε να το τερματίσει, να κάνει δηλαδή αναρτήσεις σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του στα αγγλικά! Να γίνεται δηλαδή η χώρα ρεζίλι διεθνώς! Και όλοι αυτοί εμφανίζονται να θέλουν να σώσουν τη χώρα και τους Ελληνες. 

Ρωτάμε, λοιπόν: Με αυτές τις λογικές δυσφήμησης της πατρίδας, μόνο και μόνο για να πλήξουν τον αντίπαλο, πιστεύουν ότι βοηθούν τον τόπο; Κάνοντας ρεζίλι τη χώρα στο εξωτερικό, εκτιμούν ότι υπηρετούν την Ελλάδα; Δεν έχουν ακούσει ποτέ ότι τα εν οίκω δεν πρέπει να γίνονται εν δήμω; 

Ας διδαχθούν επιτέλους κάτι από αυτά τα παιδιά και ας σταματήσουν αυτή την καταστροφική για τον τόπο επικοινωνιακή διαχείριση. Δεν ζητάμε όταν βρίσκονται στο εξωτερικό να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται. Εκείνο που ζητάμε είναι να μην πυροβολούν τα πόδια τους.

Διότι η Ελλάδα είναι τα πόδια τους. Είτε τους αρέσει είτε όχι. Γι’ αυτό ας περιορίσουν τα πάθη τους εντός της χώρας. Και επειδή συντόμως περιμένουμε στη χώρα μας τη Γερμανίδα καγκελάριο, καλό θα είναι, έστω και τώρα, να χαράξουν μια ενιαία γραμμή υπέρ της πατρίδας. 

Να διεκδικήσουν από κοινού τα αυτονόητα για τους Ελληνες πολίτες, που πλήρωσαν και πληρώνουν τον γερμανικό ιμπεριαλισμό εντός της Ε.Ε. Και, κυρίως, να μην επαναλάβουν ανόητα επιχειρήματα ότι ένας Ελληνας πρωθυπουργός έκανε deal με τους Γερμανούς και άλλους και έδωσε το όνομα της Μακεδονίας μας για να σώσει τις συντάξεις!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα