Ερντογάν μαινόμενος κατά Ουάσινγκτον και Κούρδων!

Αρνήθηκε να συναντήσει τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον και προανήγγειλε επιθέσεις κατά των ΥPGΑπό την
Ελενα Στάθου-Ελευθερόγλου

Εξαλλος ο πρόεδρος Ερντογάν χθες, αρνήθηκε να συναντήσει τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο οποίος πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Τουρκία. Αφορμή για την έκρηξη του «σουλτάνου» στάθηκαν οι δηλώσεις του Μπόλτον, ο οποίος ζήτησε από την Αγκυρα να συμφωνήσει για την προστασία των Κούρδων συμμάχων των ΗΠΑ στη Συρία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, μιλώντας χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπόλτον «απαράδεκτες» και «τεράστιο λάθος που είναι πολύ δύσκολο να χωνέψουμε»!

Ο Ερντογάν, παράλληλα, υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός πως οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι ένα τεράστιο ψέμα, ότι οι YPG και το PKK είναι ένα και το αυτό πράγμα και προειδοποίησε ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να συμβιβαστεί στο θέμα των YPG. «Τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί είναι τρομοκράτες, ορισμένοι λένε “Μην τους αγγίζετε αυτούς, είναι Κούρδοι”…

Θα μπορούσαν να είναι επίσης Τούρκοι, Τουρκμένοι ή Αραβες. Ο,τι και να ‘ναι, εάν είναι τρομοκράτες, θα κάνουμε αυτό που πρέπει» πρόσθεσε, προειδοποιώντας: «Πολύ σύντομα θα αναλάβουμε δράση για να εξουδετερώσουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία».

Λίγο νωρίτερα ο Μπόλτον -αφού δεν κατάφερε να δει τον «σουλτάνο»- συναντήθηκε με τον εκπρόσωπό του Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος ζήτησε από τις ΗΠΑ να παραδώσουν τις βάσεις τους στη Συρία είτε στην Τουρκία είτε στις τοπικές Αρχές!

Παράλληλα, ο Καλίν ζήτησε από τους Αμερικανούς να πάρουν πίσω τα όπλα που είχαν δώσει στους Κούρδους πολιτοφύλακες. «Αυτό που περιμένουμε είναι να ανακτηθούν όλα τα όπλα που δόθηκαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αγκυρα, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας.

«Μας είπαν πως εργάζονται πάνω σ’ αυτό, όμως οι λεπτομέρειες θα αποσαφηνιστούν μέσα στις προσεχείς ημέρες» συνέχισε ο Καλίν, προσθέτοντας πως για την Τουρκία δεν υπάρχει «καμία αποδεκτή εναλλακτική επιλογή» παρά μόνο η ανάκτηση των όπλων αυτών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα