Η ιταλική κυβέρνηση έσωσε τράπεζα

Λήψη μέτρων για να μη χρεοκοπήσειΕυκαιρία να επιτεθεί στην ιταλική κυβέρνηση βρήκε το Bloomberg με αφορμή την πρόθεση της Ρώμης να δώσει χείρα βοηθείας σε μία υπό οικονομική κατάρρευση τράπεζα. 

«Οι λαϊκιστές στην Ιταλία μόλις έκαναν πίσω ξανά. Αντιμέτωποι με την πιθανή χρεοκοπία της προβληματικής Banca Carige SpA, γεγονός που θα αφάνιζε χιλιάδες καταθέτες από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του Ματέο Σαλβίνι, ενέκριναν κρατικές εγγυήσεις για μελλοντικές εκδόσεις ομολογιών και επέδειξαν προθυμία να υποστηρίξουν μια προληπτική ανακεφαλαιοποίηση» μετέδιδε χαρακτηριστικά το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων.

Ασήμαντη απειλή

Παρά τη σημασία που έχει για τη Γένοβα και τη γύρω περιφέρεια η Carige, δεν συνιστά σημαντική απειλή για το ιταλικό ή το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, όπως επεσήμαιναν χθες τόσο Ιταλοί όσο και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Η τράπεζα διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 25 δισ. ευρώ, ενώ η αξία της έχει καταβυθιστεί πλέον στα μόλις 84.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου εγκρίθηκε η έκδοση διατάγματος με το οποίο προσφέρονται «ευρύτατες εγγυήσεις προς διαφύλαξη των καταθετών». Τα μέτρα, που έχουν άμεση εφαρμογή, επιτρέπουν στους ειδικούς διαχειριστές της τράπεζας να αναζητήσουν τρόπους για τη σταθεροποίηση του χαρτοφυλακίου της και να επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κόντε, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να εξετάσει και αίτημα για προληπτική ανακεφαλαιοποίησή της ώστε να αποκατασταθεί η κεφαλαιακή επάρκεια της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα