Προσλήψεις στο Δημόσιο με πλάνο… τετραετίας!

Και αυξήσεις στα στελέχη του ΑΣΕΠΑλλάζουν τα πάντα στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ, μέσω του «καυτού» νομοσχεδίου της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου που κατατέθηκε στη Βουλή, με το οποίο ανατρέπονται οι έλεγχοι προσλήψεων μέσω του συμβουλίου. 

Η κυβέρνηση εισάγει ένα νέο σύστημα ετήσιου σχεδιασμού για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας ότι κάθε τέλη Ιανουαρίου τα υπουργεία θα υποχρεούνται να στέλνουν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τετραετή σχέδια προγραμματισμού ανθρώπινων πόρων, εντός των οποίων θα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι ανάγκες σε προσωπικό.

Οι διατάξεις

Την ίδια ώρα, στο νομοσχέδιο υπάρχει σωρεία άλλων διατάξεων, όπως η αύξηση των αμοιβών των προέδρων, αντιπροέδρων και μελών του ΑΣΕΠ, οι οποίες επανακαθορίζονται στο 70% των αποδοχών των προέδρων, αντιπροέδρων και συμβούλων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αντιστοίχως.
Ακόμα, καθιερώνεται η υπερωριακή εργασία για υπαλλήλους σε ΑΣΕΠ και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και σε εκείνους που εργάζονται σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών κ.λπ. Την ίδια ώρα, ανάμεσα στις διατάξεις κοινωνικού χαρακτήρα που ξεχωρίζουν στο νομοσχέδιο είναι η χορήγηση άδειας τριών μηνών σε δημοσίους υπαλλήλους που αποκτούν παιδιά με υιοθεσία κατ’ αντιστοιχία με το διάστημα τριών μηνών της άδειας λοχείας, καθώς και σε υπαλλήλους που γίνονται ανάδοχοι γονείς, αλλά και σε όσους αποκτούν παιδί με τη διαδικασία παρένθετης μητρότητας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα