Αλ. Τσίπρας: Θα πάω σε πρόωρες εκλογές, αν…

Πλήρης επιβεβαίωση της δημοκρατίας για τα επόμενα βήματα του ΤσίπραΑνοιξε τα χαρτιά του πάνω στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας», ότι δηλαδή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή πριν από την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν ο Πάνος Καμμένος άρει τελικά την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, στο κρίσιμο τετ α τετ που θα έχουν την Παρασκευή. 

Ο κ. Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα πάει σε πρόωρες εκλογές στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, αφήνοντας έτσι την ψήφιση της συμφωνίας στην επόμενη κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται άμεσα στη Βουλή, μέσα στον Ιανουάριο και εντός 10 ημερών μετά το πέρας της διαδικασίας στα Σκόπια και της αποστολής της ρηματικής διακοίνωσης των αναθεωρημένων άρθρων στο ελληνικό ΥΠΕΞ. Διευκρίνισε δε ότι θα είναι σε δύο «δόσεις», καθώς θα ακολουθήσει ξεχωριστά στη Βουλή το ζήτημα ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε, πάντως, την άποψη ότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του, αλλά και τη βεβαιότητα πως υπάρχει η νέα πλειοψηφία, εξηγώντας μάλιστα και τη νέα «αριθμητική» που καταγράφεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας γενική αναφορά σε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και του Ποταμιού, και ονομαστική στην Κατερίνα Παπακώστα, οι οποίοι φαίνεται ότι στηρίζουν την κυβέρνηση ή/και τις «Πρέσπες».

Πριν από την κύρωση

«Θεωρώ ότι ο κ. Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Αν ο εταίρος μου άρει την εμπιστοσύνη, θα πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή» είπε ο πρωθυπουργός. Αφησε, πάντως, παράθυρο… ευκαιρίας στον κ. Καμμένο να αναδιπλωθεί, σημειώνοντας ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και πως δεν θα αλλάξει στάση, ρίχνοντας νερό στον μύλο των πολιτικών αντιπάλων.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στο Σκοπιανό, προκαλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, και επανέλαβε την πρόθεσή του να υποστηρίξει μια νέα θητεία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας: «Θα προτείνω τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ηταν μια καλή επιλογή από μέρους μου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι υπερκομματικός».

Αποκάλυψε επίσης ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία μάλλον τον Φεβρουάριο και πως έχει συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, μίλησε για «υπαρκτότατο σκάνδαλο», ενώ για τους εμπλεκομένους είπε ότι εύχεται να είναι αθώοι, αλλά δεν θα είναι ο πρωθυπουργός που θα κουκουλώσει οτιδήποτε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα