Φιάσκο στους διχασμένους ΑΝ.ΕΛ. με την αναβολή της συνεδρίασης της Κ.Ο.

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η χθεσινή απόπειρα συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς, εν μέσω έντονων εσωκομματικών διαφωνιών και αρκετών απουσιών, τελικά αυτή αναβλήθηκε για τα επόμενα 24ωρα

Ο ελάσσων κυβερνητικός -προσώρας- εταίρος εξακολουθεί να βρίσκεται σε παρατεταμένη δοκιμασία, με το χάσμα στο εσωτερικό του κόμματος να δείχνει αγεφύρωτο και ενώ για αύριο, Παρασκευή, έχει μετατεθεί το κρίσιμο τετ α τετ του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Από τη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση, στην οποία δεν είχε κληθεί μόνο ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, που αποτελεί ξένο σώμα, απουσίαζαν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά (ήταν στον Καναδά για προγραμματισμένο ταξίδι), η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία έχει επισημάνει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της», καθώς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Αλλά και ο Πάνος Καμμένος, όπως έγινε εμφανές και από την πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Οπως ανέφερε και κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ., που -σε αντίθεση με την Κ.Ο.- πραγματοποιήθηκε κανονικά, δεν θα προβεί σε δηλώσεις πριν από τη συνεδρίαση με τους βουλευτές του και το ραντεβού με τον κ. Τσίπρα.

Ανεξαρτήτως αυτού, στο εσωτερικό του κόμματος έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις: από τη μια είναι όσοι ακολουθούν τη γραμμή του Π. Καμμένου περί εξόδου από την κυβέρνηση, όπως η υφυπουργός Αμυνας Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης, και από την άλλη όσοι τάσσονται υπέρ της συνέχισης της κυβερνητικής συνεργασίας. Ενα βήμα πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ότι βρίσκεται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει τη συμφωνία, ενώ στο ερώτημα αν θα παραδώσει την έδρα του σημείωσε χθες ότι αυτό θα γίνει όταν εκλείψει κάθε πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, παρουσιάστηκε χθες το νέο σήμα των ΑΝ.ΕΛ., που έχει μία κόκκινη γραμμή στο πλάι του λογότυπου του κόμματος, συνοδευόμενο από το σχόλιο: «Οι κόκκινες γραμμές είναι η περηφάνια μας... Ανεξάρτητοι Ελληνες τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ».