Αυτός είναι ο «νονός» όλων των έντονων καιρικών φαινομένων

Πρώτα η «Σοφία», μετά ο «Τηλέμαχος», ύστερα η «Υπατία»… Το τελευταίο διάστημα όλη η χώρα πλήττεται από κακοκαιρίες, οι οποίες ωστόσο μας… συστήνονται με τα ονόματά τους! Και από χθες είναι γνωστό ποιος είναι ο «νονός» τους! Ο Κώστας Λαγουβάρδος (φωτό), διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της γνωστής ιστοσελίδας meteo.gr, είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τα ονόματα των έντονων καιρικών φαινομένων που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Αυτή η πρακτική άρχισε στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2017, ακολουθώντας την αντίστοιχη διεθνή. Πρώτο κύμα κακοκαιρίας με όνομα, πίσω στο 2017, ήταν η «Αριάδνη». Εκτοτε κάθε κακοκαιρία αποκτά το δικό της όνομα, το οποίο προέρχεται κυρίως από την ελληνική Ιστορία και τη μυθολογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του ονόματος είναι τυχαία, αλλά ακολουθείται αλφαβητική σειρά. Ο «Τηλέμαχος», για παράδειγμα, έφερε τα χιόνια και το αμέσως επόμενο κύμα κακοκαιρίας ονομάστηκε «Υπατία».

Από το 2001 έως σήμερα έχουν υπάρξει στη χώρα μας περισσότερες από 430 περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να θυμούνται κάποιο από αυτά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, από το 2017, οπότε άρχισαν οι κακοκαιρίες να ονοματοδοτούνται, γίνεται πιο εύκολη η σύνδεσή τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα