Οι υπερτροφές ήταν εμποτισμένες με κοκαΐνη

Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος που εισήγαγε από τη Βραζιλία 36 κιλά αποξηραμένων υπερτροφών -γνωστών ως super foods-, τα οποία ήταν εμποτισμένα με κοκαΐνη, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ότι ήταν ένας Αλβανός, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες στη Γερμανία για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Ασφάλεια Αττικής, ο συγκεκριμένος Αλβανός είχε χρηματοδοτήσει το όλο εγχείρημα με τη συγκαλυμμένη εισαγωγή κοκαΐνης. Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, το επόμενο εγχείρημά του θα ήταν η εισαγωγή ολόκληρου κοντέινερ με προϊόντα «βιτρίνα» από τη Λατινική Αμερική, μέσω του οποίου θα έφταναν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης στην εγχώρια αγορά.

Στην Ελλάδα συνελήφθησαν έξι άτομα, τέσσερα από τα οποία φέρεται ότι έχουν σχέση με την εισαγωγή της «σούπερ κόκας», ενώ στη Βραζιλία ταυτοποιήθηκε ο άνθρωπος που έκανε την αποστολή των 36 κιλών αποξηραμένων φρούτων με αερομεταφορά.

Πρόκειται για Ελληνα υπήκοο, ο οποίος πλέον αναζητείται από τις τοπικές Αρχές. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο λεγόμενος «χημικός», δηλαδή αυτός που θα έκανε τον διαχωρισμό της κοκαΐνης από τα αποξηραμένα super foods σε κάποιο εργαστήριο, το οποίο οι Αρχές δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα.