Ατόπημα Αυγενάκη για εμπλοκή του Προέδρου

Η περίεργη δήλωση για την κυβερνητική πλειοψηφία και πώς την… ανασκεύασεΡεπορτάζ
Θοδωρής Λαπαναΐτης

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενέπλεξε ο Λευτέρης Αυγενάκης, στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας πάρει νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για την υπέρβαση της κυβερνητικής κρίσης, προκαλώντας αντιδράσεις στο Μαξίμου και σχετική αμηχανία στο Μοσχάτο.

Ο κ. Αυγενάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News247, ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν ο κ. Τσίπρας βρει χωρίς τον Πάνο Καμμένο νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 εδρών με ψήφο εμπιστοσύνης, απάντησε συγκεκριμένα: «Αν ο Αλ. Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και την πάρει, θα πρόκειται για μια ετερόκλητη κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία δεν μπορεί να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον. Δεν νοείται να κυβερνά ο θίασος αυτός με ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα. Αν ο κ. Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εγκρίνει, εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια».

Μάλιστα, στη δήλωση που διένειμε το γραφείο Τύπου του κ. Αυγενάκη, η διατύπωση της τελευταίας επίμαχης φράσης ήταν: «Εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το επιτρέψει». Οι δηλώσεις αυτές, που ουσιαστικά καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει για τη διάλυση της Βουλής, προκάλεσαν την αντίδραση του γραφείου του πρωθυπουργού, που σχολίασε ότι ο κ. Αυγενάκης εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε «σενάρια συνταγματικής εκτροπής» και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τι εννοεί ότι θα κάνει η Ν.Δ. με τη φράση «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια», ενώ τον προέτρεψε «να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους συνομιλητές και τους νοσταλγούς του Παττακού στο κόμμα του».

Μετέωρη εντολή

Πηγές της Ν.Δ., στρογγυλεύοντας τα πράγματα, σημείωναν ότι, αν αρθεί η εμπιστοσύνη του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση, είναι πολιτικά μετέωρη η εντολή που έχει λάβει ο κ. Τσίπρας και αποστασιοποιούνταν από τις αναφορές ότι η Ν.Δ. «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια», τονίζοντας ότι δεν ζητούν κάτι αυτή τη στιγμή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αυγενάκης, κατόπιν… τραβήγματος του αυτιού από το Μοσχάτο, διασκέδασε τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για «σκόπιμη διαστρέβλωση από την παρέα του Μαξίμου» και ανάρτησε στο twitter το ηχητικό της συνέντευξής του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα