«Φλερτ» στο Μέγαρο με τα κεντροαριστερά «ρετάλια»!

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση του… Μπίστη για τις ΠρέσπεςΟ Αλέξης Τσίπρας πάει… Μέγαρο για να μιλήσει στα «ρετάλια» της Κεντροαριστεράς και ενώ καταγράφονται μαζικά ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ σε τμήματα του ΚΙΝ.ΑΛ. και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, με αφορμή την κυριακάτικη εκδήλωση της λεγόμενης «Κίνησης για τη σύγκλιση της Κεντροαριστεράς» υπό τον Νίκο Μπίστη. 

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση, που γίνεται με στόχο να στηριχτεί η Συμφωνία των Πρεσπών και πρωταγωνιστές κάποιους από τα αζήτητα της παλιάς εθνομηδενιστικής σχολής της Κεντροαριστεράς από τη δεκαετία του 1990 και του εκσυγχρονισμού, που αναζητούν διακαώς ρόλο στα τωρινά πολιτικά πράγματα με όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου, από την άλλη, με το διαφαινόμενο «διαζύγιο» από τους ΑΝ.ΕΛ. προ των πυλών και στόχο μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία, επενδύει πολιτικά στη δημιουργία νέων ρηγμάτων στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ., ειδικά στο τμήμα των στελεχών που διαφωνούν κάθετα με προγραμματική συνεργασία με τη Ν.Δ. Πολιορκητικός κριός στη νέα «αριθμητική» που διαμορφώνεται θα είναι η στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε αυτό το κλίμα, είναι εκτενή τα… διαφημιστικά δημοσιεύματα και οι αναφορές που γίνονται σε συριζαϊκά ΜΜΕ για την εκδήλωση στο… χλιδάτο Μέγαρο. Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αφού ανέφερε ως «προδιαγεγραμμένο» το διαζύγιο από τον Πάνο Καμμένο, στη συνέχεια έριξε δίχτυα λέγοντας πως «το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην αντίθεση κεντροαριστερών δυνάμεων στην “τάση Βενιζέλου” για συνεργασία με τη Ν.Δ., αλλά και σε κομμάτια της φιλελεύθερης προοδευτικής Δεξιάς».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, λέγοντας ότι «επιχειρούμε ένα πλατύ μέτωπο προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων κάτω από συγκεκριμένο πρόγραμμα, στόχους και σκοπούς εντός και εκτός Ελλάδας», ενώ ο Νίκος Μπίστης έσπευδε να δώσει τα διαπιστευτήριά του. «Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν τη Συμφωνία. Εμμέσως λοιπόν υπάρχει στήριξη, που είναι απόλυτα φυσιολογική. Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπήρχε και η Συμφωνία» είπε.
Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει ο Σπύρος Δανέλλης, καθώς συμμετέχει σε πάνελ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα είναι και άλλα πολιτικά πρόσωπα από το ΚΙΝ.ΑΛ. ή το Ποτάμι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα