Γέμισε το Ικόνιο με 1.000.000 «χάπια τζιχαντιστών»

Σε 1.000.000 ανέρχονται τα δισκία του συνθετικού ναρκωτικού Captagon -ευρέως γνωστά ως «χάπια των τζιχαντιστών»-, που έχουν ανιχνευθεί και κατασχεθεί μέχρι στιγμής...

...(αφού οι έρευνες συνεχίζονται) από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε κοντέινερ με ράβδους μολύβδου. Το παράνομο φορτίο εντοπίστηκε στην περιοχή του Ικονίου Περάματος και, σύμφωνα με την Aστυνομία, προοριζόταν μέσω παραπλανητικών θαλάσσιων οδών για χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η μεταφορά του κοντέινερ ξεκίνησε μέσω θαλάσσης στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με εταιρία διεθνών μεταφορών, από τη Λαττάκεια Συρίας, με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά. Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή, κατά περίπτωση, του Λιμενικού Σώματος, των τελωνειακών Αρχών και του ΣΔΟΕ, βρέθηκαν -κατανεμημένες σε 24 παλέτες- 544 ράβδοι μολύβδου, μέσα στις οποίες είχε τοποθετηθεί μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών.

Πρόκειται για κατασκευές ειδικής χρήσης, οι οποίες χρησιμοποιούνται με σκοπό την απόκρυψη των ναρκωτικών, αφού η χημική σύσταση του μολύβδου προκαλεί δυσχέρειες στον εντοπισμό τους μέσω συσκευών ηλεκτρονικής απεικόνισης (X-RAYS), ενώ παράλληλα φέρει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στη διάνοιξή του.

Σημειώνεται ότι έως τώρα έχει ελεγχθεί το 1/3 των ράβδων (!), ενώ ταυτόχρονα οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, σε συνεργασία των ελληνικών Αρχών με αντίστοιχες της Τουρκίας και της Κροατίας.