Η Αστυνομία «σκανάρει» τους βομβιστές του Σκάι

Ποια είναι η Ομάδα Λαϊκών ΑγωνιστώνΣτη σκιαγράφηση των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου, προχώρησε η Αστυνομία, μία ημέρα μετά την ανάληψη της ευθύνης από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Οπως εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική, ο συντάκτης του κειμένου ανήκει στην παλαιότερη γενιά αναρχικών, και συγκεκριμένα σε εκείνη που δρούσε τη δεκαετία του 1990. 

Ακόμα, η Αστυνομία εκτιμά ότι η συγκεκριμένη οργάνωση αποτελείται από πέντε ή έξι άτομα, τα οποία επίσης προέρχονται χρονικά από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο της πλατείας Εξαρχείων και είναι όλοι επιχειρησιακοί, δηλαδή σχεδιάζουν και φέρνουν σε πέρας τις ενέργειές τους, διατηρώντας στεγανά.

Απειλές

Στο κείμενο, που αναρτήθηκε προχθές το βράδυ σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκτοξεύονται απειλές κατά γνωστών δημοσιογράφων και στελεχών του Σκάι και της «Καθημερινής». «Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον οχετό που έβγαινε από τα στόματα των δημοσιογράφων, λίγες μόλις ώρες μετά τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου; Οταν, με έναν νεκρό σύντροφο και την κοινωνία να βράζει, αυτά τα ανδρείκελα αθώωναν τον Κορκονέα και ζητούσαν “αποτελεσματική αντιμετώπιση των ταραξιών»;

Να θυμηθούμε το διαρκές ξέπλυμα των φασιστών; Αν δεν παλέψουμε, αν δεν αντισταθούμε στην παρακμή, αν δεν οργανωθούμε, αν δεν στραφούμε σε έναν συγκεκριμένο επαναστατικό προσανατολισμό, τότε θα γίνουμε μάρτυρες του ίδιου μας του χαμού» αναφέρουν στην προκήρυξή τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα