Στήνουν μπλόκα οι αγρότες

Βγάζουν ξανά στους δρόμους τα τρακτέρ! Αύριο στις Σέρρες οι τελικές αποφάσειςΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες της χώρας και προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις στα τέλη Ιανουαρίου. Οι νέοι του κλάδου βρίσκονται στις επάλξεις, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα προβλήματά τους είναι πολλά και μεγάλα, ενώ η Πολιτεία συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά και τα μάτια! Αύριο αγρότες από εννέα ομοσπονδίες και περισσότερους από 70 συλλόγους, παρά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι, δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στις Σέρρες, προκειμένου να καθορίσουν τις κινητοποιήσεις τους!

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο αγροτοσυνδικαλιστής Σερρών Στέργιος Λίτος, η αυριανή συνέλευση στο Επιμελητήριο Σερρών θα γίνει όποιες καιρικές συνθήκες κι αν επικρατούν στην περιοχή. «Ο κόσμος ζει μέσα στη φτώχεια! Οι αγρότες έχουν δίκαια αιτήματα εδώ και χρόνια, τα οποία δεν ικανοποιούνται. Προσανατολιζόμαστε σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι η Πολιτεία να μας ακούσει» δηλώνει ο κ. Λίτος.

Αν και ο ίδιος εκτιμά ότι τα μπλόκα που θα στηθούν εκ νέου από 30 Ιανουαρίου δεν θα έχουν την ίδια μαχητικότητα με το 2016, πολλοί αγρότες θα πάρουν τα τρακτέρ τους και θα δώσουν τη μάχη. Ο κ. Λίτος όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε συναντήσεις με συναδέλφους του στην κεντρική Μακεδονία και λέει ότι «η κοινωνία βράζει».

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα στηθούν μπλόκα σε κεντρικά σημεία της χώρας, μεταξύ αυτών σε Προμαχώνα, Μάλγαρα, Πράσινα Φανάρια, Λάρισα, Αμύνταιο, Ρίο – Αντίριο και Κρήτη.

Οι αγρότες της χώρας ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του κόστους παραγωγής, μείωση του ΦΠΑ σε επίπεδα που θα τους καθιστούν ανταγωνιστικούς έναντι των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, μείωση της τιμής του πετρελαίου, να παραμείνει το αφορολόγητο στα σημερινά επίπεδα, μείωση του ΕΦΚΑ, επίσπευση των αιτήσεων του ΕΛΓΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κ.ά.

«Σκοπός μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε τους άλλους ανθρώπους αλλά να εισακουστούν τα αιτήματά μας» αναφέρει ο πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Μαλγάρων Κώστας Ανεστίδης. Σύμφωνα με τον κ. Ανεστίδη, αν και έχει αποφασιστεί η ημερομηνία των κινητοποιήσεων, την αυριανή συνέλευση των Σερρών θα ακολουθήσουν συνελεύσεις στα κατά τόπους μπλόκα, προκειμένου να καθοριστεί η στάση τους.

Λέει επίσης ότι η κοινωνία και οι αγρότες είναι στα κάγκελα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής και φυσικά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία η πλειονότητα των Ελλήνων διαφωνεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα