ΕΣΣΕ: Σταθερή η θέση μας για πλήρη διαφύλαξη της κυριακάτικης αργίας

Αυθαίρετα και λανθασμένα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τα συμπεράσματα ότι οι Κυριακές «απελευθερώνονται» μετά την απόφαση του ΣτΕΣύμφωνα με τον Γιώργο Καρανίκα, η απόφαση απλώς αναγνωρίζει το δικαίωμα του υπουργείου Ανάπτυξης να καθορίζει τουριστικές περιοχές, όπου επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οπως υποστηρίζει, το δικαστήριο έκρινε την υπουργική απόφαση Παπαδημητρίου ως προς την ύπαρξη ή όχι των κριτηρίων (σαφώς οροθετημένων τοπικών ορίων, χρονικών περιόδων και αιτιολόγησης) και απλώς, αποδεχόμενο ότι αυτά υφίστανται, την έκρινε συνταγματική. «Μόλις λάβουμε και μελετήσουμε την απόφαση, θα καθορίσουμε και την αντίδρασή μας. Η θέση μας για πλήρη διαφύλαξη της κυριακάτικης αργίας παραμένει σταθερή και θα συνεχίσουμε να τη διεκδικούμε» καταλήγει.

Στη δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει ότι σχεδόν καμία μικρομεσαία επιχείρηση δεν εφάρμοσε το δικαίωμα που της δόθηκε από την υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές, λόγω αυξημένων λειτουργικών εξόδων και μειωμένης κατανάλωσης. Ο κ. Κορκίδης θεωρεί ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τρεις από τους επτά συμβούλους Επικρατείας μειοψήφησαν, τονίζοντας πως αυτή που μπορεί να αποφασίσει οριστικά επί του ζητήματος είναι η Ολομέλεια του ΣτΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα