Τους έβαλε… για ύπνο η Κωνσταντοπούλου

Οι βουλευτές δεν άντεξαν τις απανωτές ενστάσεις της και έγειραν στα έδρανα

Στις αγκάλες του Μορφέα έχουν παραδοθεί οι βουλευτές μας κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου στο παρελθόν. Το πιο χαρακτηριστικό ενσταντανέ ήταν σαφώς ο ομαδικός υπνάκος που πήραν στα έδρανα οι κατάκοποι βουλευτές μεσούσης της συζήτησης για την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου το καλοκαίρι του 2015. Φυσικά, άπαντες «δείχνουν» ως υπεύθυνη για την τραγική κατάσταση που επικράτησε εκείνο το βράδυ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους προεδρίας της η κυρία Κωνσταντοπούλου ποτέ δεν έκρυψε τις διαθέσεις της, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλες τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, τις περισσότερες φορές οδηγώντας στο χρονικό «ξεχείλωμα» των συνεδριάσεων αλλά και στην απόλυτη εξάντληση των βουλευτών, των υπαλλήλων και των δημοσιογράφων. 

Η «ακάματη» πρώην πρόεδρος της Βουλής με τις πολλαπλές ενστάσεις της και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης οδήγησαν τότε σε κάτι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά: Η συζήτηση στην Ολομέλεια για το τρίτο επαχθές Μνημόνιο να αρχίσει στις 02.01 τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου και να τελειώσει το πρωί. Στην προσπάθειά τους να αντέξουν στο κοινοβουλευτικό ξενύχτι οι βουλευτές «μετακόμισαν» στα πίσω πίσω έδρανα για να πάρουν έναν υπνάκο, χαρίζοντας ανεπανάληπτα φωτογραφικά στιγμιότυπα. Στους βουλευτές και τους υπουργούς που δεν άντεξαν και αποκοιμήθηκαν πάνω στα έδρανα συγκαταλέγονται οι Γιάνης Βαρουφάκης, Νίκος Φίλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Μαντάς και άλλοι, ενώ «σύννεφο» έπεσαν και τα χασμουρητά, ειδικά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος με το ζόρι κρατούσε τα μάτια του ανοιχτά. Κι ενώ οι βουλευτές πήγαιναν ένας ένας στη «γαλαρία» για να ξεκλέψουν μερικά λεπτά ξεκούρασης, η απίστευτη Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλούσε από το βήμα για «καθήκον» των βουλευτών «να εξαντλήσουν το χρονικό όριο του δεκαώρου», υποστηρίζοντας ότι υπήρχε «άπλετος χρόνος» έως την έναρξη του Eurogroup.

Για την ιστορία, το Σώμα αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της προέδρου για εξάντληση του δεκαώρου και το Μνημόνιο ψηφίστηκε τελικά νωρίς το πρωί, με τεράστιες απώλειες, βέβαια, για τον ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα