Εργασιακός Μεσαίωνας στα Jumbo

Καταγγέλλεται ότι οι υπάλληλοι εκβιαστικά υπέγραψαν συμβάσεις για εξαήμερη απασχόλησηΤι κι αν είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις; Φαίνεται πως η διοίκηση της εταιρίας παιχνιδιών Jumbo δεν… χορταίνει από τα κέρδη που έχει ο όμιλος και συμπεριφέρεται τουλάχιστον με ασέβεια απέναντι στους εργαζομένους.

Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες εργασίας στην αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών θα πρέπει να απασχολήσουν τις αρμόδιες Αρχές, καθώς φαίνεται πως οι υπάλληλοι στα Jumbo εργάζονται υπό συνθήκες εκβιασμού και φόβου. Αλλωστε, οι καταγγελίες για τα εργασιακά στη συγκεκριμένη εταιρία δεν είναι κάτι καινούργιο.

Οπως έγινε γνωστό, η εταιρία Jumbo αποφάσισε πρόσφατα να αλλάξει τις ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων, αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν εξαήμερο! Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Παναγιώτη Κυριακούλια, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, «από τις αρχές του έτους κλήθηκαν με εκβιαστικό τρόπο να αλλάξουν την ατομική τους σύμβαση εργασίας από πενθήμερη σε εξαήμερη και στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, τις εβδομάδες και τους μήνες που η εταιρία βρίσκεται σε αιχμή, λόγω της καταναλωτικής ζήτησης, τους αναγκάζουν να δουλεύουν εξαήμερο».

Παραβιάσεις ωραρίου

Ανέφερε μάλιστα πως «αυτό δεν προέκυψε τυχαία, την περίοδο των εορτών έγιναν εκτεταμένοι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας και βρέθηκαν πολλές παραβιάσεις του ωραρίου εργασίας. Βρέθηκαν εργαζόμενοι οι οποίοι, παρότι είχε λήξει το ωράριό τους, εξακολουθούσαν και εργάζονταν. Υπάρχει παραβατική πρακτική και δεν αποζημιώνει εργαζόμενο για υπερωρία και υπερεργασία». Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κυριακούλια, η εταιρία, προσπαθώντας να συμμορφωθεί, προχωρά σε δυσμενή μεταβολή των εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων και τους εξαναγκάζει να αποδεχθούν για κάποιο χρονικό διάστημα την εξαήμερη εργασία.

«Μιλάμε για μια επιχείρηση η οποία δήλωσε 220.000.000 ευρώ κέρδη την περασμένη χρονιά. Είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, θα πρέπει να προσέξει λίγο τις εργασιακές της σχέσεις και να σέβεται τους εργαζομένους» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα