Νέα κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη – Θεοδωράκη

Τετ α τετ σήμερα στο συνέδριο της Δράσης, παρουσία «ορφανών» του Σημίτη και εκφραστών του νεοφιλελευθερισμούΝέα κοινή εμφάνιση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Σταύρου Θεοδωράκη αναμένεται σήμερα στο 5ο τακτικό συνέδριο της Δράσης, μόλις έναν μήνα μετά την κοινή παρουσία τους στην εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη. 

Ωστόσο, η σημερινή κοινή εμφάνιση γίνεται με κάδρο την παρουσία των εκφραστών του νεοφιλελευθερισμού αλλά και των «ορφανών» του Κώστα Σημίτη, και με φόντο τις πιέσεις της Ν.Δ. προς τον Σταύρο Θεοδωράκη να αναθεωρήσει τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών για να υπάρξουν προοπτικές προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας. 

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι θα υπάρξει ειδικό θεματικό πάνελ που σχετίζεται με το Σκοπιανό και έχει τον τίτλο «πατριωτισμός ή εθνικισμός». Στο συνέδριο της Δράσης, η οποία έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, θα παρέμβουν και θα μιλήσουν πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Καμίνης ως εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., ο Γιώργος Φλωρίδης και η Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά και στελέχη της Ν.Δ. και του Ποταμιού, όπως η Νίκη Κεραμέως και ο Γιώργος Μαυρωτάς, αντίστοιχα.

Παρέμβαση

Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη αλλά και του Σταύρου Θεοδωράκη στο φόντο της αποχώρησης Καμμένου από την κυβέρνηση και της αναζήτησης νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τον Αλέξη Τσίπρα εν όψει της ψήφου εμπιστοσύνης. Μάλιστα, η κοινή εμφάνιση των δύο γίνεται την ώρα που o Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει αύριο να προωθήσει ανοίγματα και συνεργασίες με άλλα στελέχη της Κεντροαριστεράς μετά τη ρήξη στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Παράλληλα με τα ανοίγματα αυτά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. πραγματοποιεί ανοίγματα και προς την παραδοσιακή βάση της Κεντροδεξιάς. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ. απευθύνθηκε μέσω twitter «ειδικά στους παλιούς φίλους μας, που πίστεψαν αλλά προδόθηκαν από τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. είναι το σπίτι σας. Ελάτε να στηρίξετε την παράταξη στην οποία πάντα ανήκατε. Την παράταξη της καρδιάς σας», σημειώνοντας επίσης ότι «η επόμενη μάχη είναι για να δυναμώσουμε την Ελλάδα».

—-

Κυριάκος: Απόλυτη προτεραιότητα για τη Ν.Δ. η μείωση του κόστους δανεισμού

Απόλυτη προτεραιότητα της Ν.Δ. χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Οπως είπε, «Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της Ελλάδας και να ανακτηθεί η πιστοληπτική της ικανότητα και η συστηματική και ασφαλής πρόσβασή της στις αγορές».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη βαθιά πίστη ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα προτάξει τις μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τη μείωση των φόρων και το συμμάζεμα του κράτους, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε δε την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες δράσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, λαμβάνοντας παράλληλα συγκεκριμένα μέτρα για τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και την εξαίρεσή τους από τις ευεργετικές διατάξεις που έχει ήδη προτείνει η Ν.Δ.

Ως προς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη σημαντικής μείωσής τους, αλλά μέσα από πρωτοβουλίες οι οποίες θα αποδειχθούν επωφελείς για τους δανειολήπτες και όχι επιζήμιες και για τους καταθέτες και τους φορολογουμένους.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα