«Πράσινο» για την επένδυση Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό!

Η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο που οριοθετεί χρήσεις γης και όρους δόμησης. Τι περιλαμβάνει το πρότζεκτΤου
Β. Παπακωνσταντόπουλου

Το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας άναψε «πράσινο φως» για την επένδυση του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό. Το συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος χωρικού σχεδίου της Στρατηγικής Επένδυσης «VIP Exclusive Club», που οριοθετεί τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης. Πλέον, εκτιμάται ότι είναι εφικτή η έκδοση της οικοδομικής άδειας εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, ώστε το έργο να αρχίσει να υλοποιείται.

Η επένδυση στο θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, που το αγόρασε το 2013 η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, κόρη του Ρώσου μεγιστάνα, από την Αθηνά Ωνάση, έχει προϋπολογισμό 165.000.000 ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 120 άτομα κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου. 

Περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με 60 κλίνες, πολυαθλητική εγκατάσταση, lounge λουομένων, spa, εκσυγχρονισμό και επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, παιδότοπους, αγροτική φάρμα, δεξαμενές ομβρίων υδάτων και αρένα ιππασίας που υλοποιείται σε έκταση 830 στρεμμάτων.

Ειδικότερα, το κεντρικό ξενοδοχείο θα αποτελείται από μια μεγάλη βίλα τεσσάρων δωματίων με ιδιωτική πισίνα, δύο σουίτες χωρητικότητας μέχρι πέντε ατόμων, δύο σουίτες τεσσάρων ατόμων αλλά και δύο βίλες στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε άτομα. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστούν ακόμη δύο βίλες των τεσσάρων ατόμων. Αυτά που θα ξεχωρίζουν στο πολυτελές θέρετρο θα είναι η υπερυψωμένη πισίνα αλλά και το κέντρο ευεξίας για τους απαιτητικούς πελάτες.

Ολα τα κτίσματα μαζί θα διαθέτουν 48 κλίνες και αρχικά θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή της οικογένειας Ριμπολόβλεφ και των καλεσμένων της, αλλά στο μέλλον δεν αποκλείεται η ενοικίαση σε βαθύπλουτους τουρίστες. Στα σχέδια της οικογένειας του Ρώσου μεγιστάνα είναι να μην αλλάξει τίποτα στις δομές του νησιού και να μην γκρεμιστεί το παραμικρό.

Η έγκριση για την επένδυση δόθηκε στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, που πραγματοποιήθηκε με προεδρεύοντα τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων γενικών γραμματέων των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού και Υποδομών. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης με τους συμβούλους έργου – μελετητές του και υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα