Τρομο-φάκελοι σε 13 πανεπιστήμια

Προβληματισμός από επιστολές με ισλαμιστικές απειλές από Ινδία 
Ελλάδα και Κύπρος, πιθανοί στόχοι της «λευκής χήρας»Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική μετά το μπαράζ αποστολών ανώνυμων και ύποπτων επιστολών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, μια υπόθεση που λαμβάνει χαρακτηριστικά θρίλερ!

Εντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις Αρχές ο φάκελος με την ύποπτη σκόνη, που εν τέλει αποδείχθηκε ακίνδυνη, ο οποίος εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, συνοδευόμενος μάλιστα από ένα σημείωμα που έγραφε: «Το Ισλάμ θα νικήσει ακόμα και χωρίς τους Μουσουλμάνους»! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φράσεις που παρέπεμπαν σε προπαγάνδα υπέρ του Ισλάμ υπήρχαν και σε άλλους φακέλους που εστάλησαν.

Οι παραλήπτες

Οι υπόλοιπες ύποπτες επιστολές εντοπίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Βόλου, στα ΕΛ.ΤΑ. Κέρκυρας με παραλήπτη τον πρύτανη του Ιόνιου Πανεπιστημίου, στην Πρυτανεία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, στην πρώην σχολή ΣΕΛΕΤΕ στην Καλογρέζα, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, επίσης στα τοπικά ΕΛ.ΤΑ., στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας – Θράκης, ενώ μια επιστολή με παραλήπτη καθηγητή του Αριστοτελείου «μπλοκαρίστηκε» στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Παρόμοιες επιστολές εντοπίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Κοζάνης και στο ΤΕΙ Κεφαλλονιάς.

Οπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι φάκελοι είχαν σταλεί ταχυδρομικώς εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς τουλάχιστον δύο (σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη) παρελήφθησαν πριν και μετά τα Χριστούγεννα.

«Από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και τη βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης» αναφέρει για την περίεργη σκόνη στη Μυτιλήνη η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Το βράδυ της Τετάρτης οι υπάλληλοι του γραφείου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου άνοιξαν την επιστολή με παραλήπτη την πρύτανη και από το εσωτερικό της χύθηκε η μυστηριώδης σκόνη. Αρχικά δεν έδωσαν σημασία, όμως μετά άρχισαν να τσούζουν τα μάτια και η μύτη τους και να έχουν καταρροή, και το στόμα τους είχε ξεραθεί, ενώ κάποιοι εμφάνισαν κόκκινα εξανθήματα στα χέρια! Ετσι, ειδοποίησαν την Αστυνομία. 

Μάλιστα, ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε και ήλθε σε επαφή με τη σκόνη εμφάνισε παρόμοια συμπτώματα! Συνολικά επτά άτομα μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τελικά, τα συμπτώματα υποχώρησαν και πήραν εξιτήριο χθες το απόγευμα. 

Στο νησί έφτασε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, εκπαιδευμένο στα βιοχημικά και ραδιενεργά υλικά, και παρέλαβε την επιστολή με τα υπολείμματα της σκόνης σε ειδικό κάδο, προκειμένου να εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα.

Ωστόσο, χθες το πρωί άρχισαν σταδιακά να εμφανίζονται και άλλες παρόμοιες επιστολές με παραλήπτες τοπικά πανεπιστήμια. Στην Κρήτη και την Κέρκυρα εντοπίστηκαν στα ΕΛ.ΤΑ. και υπήρξε άμεση κινητοποίηση από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς και πυροσβέστες. Στο Μετσόβιο, στο Πανεπιστήμιο Βόλου και σε άλλα 10 ιδρύματα εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία της Πρυτανείας. Ολοι οι φάκελοι είχαν χώρα αποστολής την Ινδία.

—-

EΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Κάποιοι κατά καιρούς επιχειρούν να μας πείσουν ότι η χώρα μας δεν κινδυνεύει από τους εξτρεμιστές τρομοκράτες του Ισλάμ. 

Ή δεν έχουν πραγματική εικόνα και είναι απλά άσχετοι ή επικίνδυνα αφελείς να θεωρούν ότι στον σημερινό κόσμο οι τρομοκράτες έχουν γεωπολιτικές ευαισθησίες. 

Η αποστολή φακέλων με φυλλάδια ισλαμιστικού περιεχομένου σε πανεπιστήμια ενδέχεται και να είναι πρόβα κάποιου «πραγματικού» χτυπήματος. 

Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να είναι… χαλαρός με τέτοιου είδους μηνύματα. 

Χρειάζεται η Πολιτεία να βρίσκεται σε επιφυλακή για να μη θρηνήσουμε θύματα είτε από εισαγόμενους τρομοκράτες είτε από άλλους που δρουν σε άλλες χώρες. 

Το… κακό, βλέπετε, παραμονεύει και το προλαμβάνειν είναι πάντα καλύτερο τού θεραπεύειν.

Ν. Ελευθερόγλου

—-

Ελλάδα και Κύπρος, πιθανοί στόχοι της «λευκής χήρας»

Η προπαγάνδα για το Ισλάμ στις επιστολές που εστάλησαν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας έχει κινητοποιήσει τις αστυνομικές Αρχές, καθώς πρόσφατα βρετανικές εφημερίδες αναφέρονταν σε μια 34χρονη Βρετανίδα «λευκή χήρα», η οποία εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος για να στρατολογεί γυναίκες στην Υεμένη, προετοιμάζοντας επιθέσεις σε χώρες της Μεσογείου.

Μάλιστα, στις αρχές Ιανουαρίου ρεπορτάζ βρετανικών εφημερίδων ανέφεραν πως στους πιθανούς στόχους της «λευκής χήρας» συμπεριλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος. Η 35χρονη, κατά κόσμον Σαμάνθα Λιουθγουέιτ από το Εϊλσμπερι της Βρετανίας, μητέρα τεσσάρων παιδιών, καταζητείται από το 2013, όταν οι Αρχές τη συνέδεσαν με πολύνεκρη επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Κένυα. Εκτοτε η Λιουθγουέιτ, χήρα του Τζερμέιν Λίντσεϊ, ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας στις επιθέσεις του Λονδίνου το 2005, έχει συνδεθεί με σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων στην ανατολική Αφρική, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 400 ανθρώπων.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως οι πληροφορίες περί επιθέσεων σε τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου είχαν αρχικά δημοσιευτεί τον περασμένο Ιούλιο και συνδέονταν με φόβους των Αρχών περί δυνητικών επιθέσεων το καλοκαίρι που πέρασε. Η βρετανική μυστική υπηρεσία MI6 θεωρεί τη «λευκή χήρα» διοργανώτρια αποστολών αυτοκτονίας σε χώρες της Αφρικής.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα